Bár a biztonsági szoftvereket fejlesztő cég korábban tagadta, hogy saját hálózatából szerezték meg egyes biztonsági szoftvereinek forráskódját, a cég most beismerte ezt. A PC World amerikai technológiai magazin úgy tudja, hogy a cégtől nem csak vállalati, hanem otthoni felhasználóknak szánt termékek alapjait is ellopták.

Bár a Symantec korábban úgy nyilatkozott, hogy a Yama Touch álnevet használó, a Twitteren is aktív hacker csupán a vállalat vállalati használatra szánt, rég elavult szoftvereinek kódja került illetéktelen kezekbe egy izraeli államhivatal rendszeréből. A Reuters hírügynökségnek azonban kedden a társaság szóvivője beismerte, hogy a szoftverkódokat a Symantec saját hálózatából szerezte meg a Lords of Dharmaraja nevű csoport tagjának valló hacker.

Míg a cég korábban azt közölte, hogy csak a Symantec Endpoint Protection és a Symantec Antivirus szoftverek elavult, öt-hat éves verziói szivárogtak ki, a cég most beismerte, hogy a Norton Internet Security, a Norton Antivirus Corporate Edition, és a cég egyes segédprogramjainak működését bemutató szoftverkódokat is megszerezték illetéktelenek. Ez azért jelent veszélyt, mert a kód birtokában online bűnözők képesek lehetnek olyan kártevőket létrehozni, amelyeket a védelmi szoftver nem tud észlelni.