Vágólapra másolva!
Még a héten megsemmisíthetik a Megaupload fájlmegosztó szájt által bérelt internetes tárhelyekre feltöltött felhasználói adatokat az amerikai hatóságok. A néhány hete lefoglalt szájt gazdái ellenzik ezt, szerintük a fájlok nélkül a bíróságon sem fogják tudni hatékonyan megvédeni igazukat.
Vágólapra másolva!

Az AP hírügynökség értesülései szerint egy amerikai ügyészség még a hét folyamán megsemmisíttetné a sorozatos szerzőijog-sértései miatt néhány héttel ezelőtt bezárt Megaupload fájlmegosztó szájtra feltöltött fájlokat. A Megaupload ügyében eljáró virginiai kerületi ügyészség a múlt hét végén levélben szólította fel a Carpathia Hosting és a Cogent Communications Group cégeket a fájlok megsemmisítésére.

A Megaupload ettől a két társaságtól bérelt internetes tárhelyet, így bár saját szervereit a hatóságok már lefoglalták, a szájtra feltöltött fájlok a külsős tárhelyszolgáltatónál még most is rendelkezésre állnak. Míg a hatóságok azt szeretnék elérni, hogy a Carpathia Hosting már e hét csütörtökön kezdje meg a fájlok törlését, a Megaupload előzetes letartóztatásban lévő üzemeltetői ezt szeretnék megakadályozni: ügyvédjük, Ira Rothken a Guardian című brit napilapnak úgy nyilatkozott, hogy ez szolgálná védenceinek érdekeit leginkább a bíróság előtt.

A bezárt oldal működtetői szerint a megsemmisítésre ítélt fájlok között ötvenmillió felhasználó családi képei és egyéb személyes adatai, illetve cégek üzleti adatai is megtalálhatóak - noha a szájtot azért záratták be, mert szolgáltatásán keresztül számos jogsértő filmet, zenét és szoftvert is el lehetett érni. Mivel a Megauploadot működtető cég pénzét a hatóságok befagyasztották, a cég nem fogja tudni kiegyenlíteni a tárhelyszolgáltatók szolgáltatásainak ellenértékét.