Kitiltották az Apple német webboltjából az iPhone-t

Vágólapra másolva!
El kellett távolítania német online boltjából az Apple-nek egyes iPad és iPhone-modelleket egy bírósági határozat miatt. Az amerikai Motorola szabadalomsértéssel vádolta meg riválisát - adta hírül a BBC brit közszolgálati médium.
Vágólapra másolva!

A Motorola mobiltelefonokkal foglalkozó, Mobility nevű üzletága szerint az Apple jogtalanul használta fel a vállalat mobiltelefonos technológiáit az iPhone-ban és az iPad táblagép 3G-s változataiban. A BBC úgy tudja, hogy elképzelhető, hogy a Németországban árult iPhone és iPad eszközökben a push e-mail funkciót is le kell majd tiltania a gyártónak, de az ehhez kapcsolódó szabadalom megsértése ügyében még nem döntött a bíróság. Ez azt teszi lehetővé, hogy a telefon csak akkor kapcsolódjon az internethez, ha levél érkezik, feleslegesen ne forgalmazzon a mobilhálózaton.

Az Apple a BBC-nek megerősítette, hogy hivatalos online áruházában bizonyos iPad és az iPhone 3G, 3GS és 4 készülékek jelenleg nem érhetőek el, de a cég szerint a társaság üzleteiben és partnereinél ezeket továbbra is bárki megvásárolhatja Németországban. Az Apple egyébként meg akarja fellebbezni a bíróság döntését arra hivatkozva, hogy a Motorola nem hajlandó ésszerű feltételek mellett licencelni a kérdéses technológiákat.