Újabb ismert letöltőoldal zárt be

Vágólapra másolva!
Üzemeltetőinek saját döntése alapján zárta be kapuit a BTjunkie nevű ismert torrentoldal, amelyről hét éven át lehetett letölteni filmeket, zenéket és szoftvereket.
Vágólapra másolva!

A BTjunkie-t nem a hatóságok záratták be, a honlapon hétfőn elhelyezett üzenet szerint működtetői saját maguk döntöttek úgy, hogy bezárják a Bittorrent technológiával elérhető tartalmakat kínáló letöltőoldalt.

A 2005-től 2012-ig működött szájton a következő üzenet olvasható: "Ez itt a sor vége, barátaim. A döntés nem volt könnyű, de elhatároztuk, hogy önként bezárunk. Éveken át harcoltunk a kommunikáció jogaiért, de itt az ideje, hogy továbblépjünk. Egy életre szóló tapasztalat volt, a legjobbakat kívánjuk nektek!"

Forrás: btjunkie

Az oldal alapítója az internetes kalózkodással foglalkozó TorrentFreak blognak elmondta, hogy a Megaupload fájlmegosztó oldal bezárása, illetve a világ elsőszámú torrentoldala, a Pirate Bay alapítóinak jogerőssé vált börtönbüntetése komoly nyomást gyakorolt rájuk. Ezért döntöttek önkéntesen a bezárás mellett, noha közvetlenül soha nem perelték be őket jogvédő szervezetek, bár az amerikai lemezkiadókat és filmstúdiókat tömörítő társaságok tavalyi kártákony szájtokat felsoroló listáján a BTjunkie is helyet kapott.