Gyilkossággal ért véget egy Facebook-barátság

Vágólapra másolva!
Kettős gyilkossághoz vezetett a Facebook barátság vége. A barátkozást megszüntető párt a sértett apja és egy társa ölte meg az amerikai Nashville-ben - adta hírül a Reuters hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Különös kegyetlenséggel végeztek azzal a nashville-i párral, akinek egyetlen bűnük az volt, hogy facebookos barátaik közül kitörölték Jenelle Pottert. A tett elkövetésével a nő apját, a hatvan éves Marvin Enoch Pottert és társát, a harmincnyolc éves Jamie Lynn Curdot gyanúsítják. A hatóságok kedden tartóztatták le a két férfit, csütörtökön pedig vádat is emeltek ellenük a Mountain City-i bíróságon.

A gyilkossági ügyben nyomozó serif, Mike Reece elmondta, hogy Jenelle Potternek korábban is voltak zaklatási ügyei, amelyek többnyire abból indultak ki, hogy valaki blokkolta vagy törölte Facebookon. A huszas éveinek végén, harmincas éveinek elején járó nő a szüleivel lakik a serif szerint, és egész nap a Facebook előtt ül. A gyanúsítottak kirendelt védője csak röviden kommentálta az ügyet, szerinte több van a háttérben, mint a közösségi oldal. A vádlottakat jövő héten hallgatja meg a bíróság, ítéletre pedig márciusban lehet számítani.

Nem a nashville-i eset az első Facebookhoz köthető erőszakos cselemény - írja a Reuters. Tavaly Iowában egy nő került bíróság elé, mikor a facebookos barátság megszüntetése után felgyújtotta korábbi barátjának garázsát.