Az Anonymous feltörte a fiatal kereszténydemokraták honlapját

2012.02.25. 14:51

A hackercsoport a Hallgatói Hálózat diáktüntetéseit akarta támogatni az akcióval. Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség a magyar demokrácia ellen irányuló támadásnak minősítette a történteket.

Ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tesz az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ), amelynek honlapját pénteken este feltörték, és jelentős mennyiségű adatot töröltek róla. Hollik István, az IKSZ alelnöke elmondta: a történteket - amelyet az Anonymous hackercsoport vállalt magára - antidemokratikus lépésnek tartják, és álláspontjuk szerint az nemcsak az IKSZ, hanem a magyar demokrácia ellen irányuló támadás.

"Ha az Anonymous csoport a jövőben nem ért egyet a magyar adózási rendszerrel, akkor a Magyar Államkincstár informatikai rendszerét fogják tönkretenni?" - tette fel a kérdést a kereszténydemokrata politikus.

Az Anonymous csoport a gepnarancs.hu oldalon közzétett írás szerint február 24-én feltörte és birtokba vette az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség honlapját, és törölt róla jelentős mennyiségű információt. "Tettük mindezt azért, mert ez a szövetség kioktatta a magyar diákokat, és a kormány védelmére kelt a Hallgatói Hálózat demokratikusan szervezett érdekérvényesítése kapcsán. Mi az alulról szervezett diáktüntetések oldalán állunk, és nem tűrjük, hogy ez a szervezet a fiatalok nevében nyilatkozzon" - olvasható a portál által idézett közleményben.

Korábban Stágel Bence, az IKSZ elnöke, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő és Palócz László, a szervezet alelnöke közös állásfoglalásban arra szólította fel a Hallgatói Hálózatot, hogy fejezze be az öncélú, zavarkeltő akcióit és maradjon a véleménynyilvánítás - egyetemek működésének szabályait betartó - demokratikus formáinál. A Hallgatói Hálózat ne az oktatás rendjét akadályozva, a szélsőségesen baloldali, marxista 68-as diáklázadások egyetemfoglalásai iránti nosztalgiát ébresztve hallassa hangját a felsőoktatással kapcsolatban - írták.

Az IKSZ honlapja szombat délután nem volt elérhető. Az internetes oldalon a következő szöveg volt olvasható: "Péntek este a Hallgatói Hálózatot támogató hekkerek kísérletet tettek arra, hogy elnémítsanak minket. Az akció közben feltörték honlapunkat, amelyet hamarosan eredeti formájában találhattok meg itt. Addig is kövessetek minket Facebookon és Twitteren!" Az üzenetet a következő idézettel zárják: "Demokratának lenni annyi, mint nem félni."