Az Anonymus egyik hackerét foghatták el

Vágólapra másolva!
A spanyol hatóságok az Europollal együttműködve négy helyi hackert tartóztattak le, akik egyike valószínűsíthetően az Anonymous hacktivista csoport tagja.
Vágólapra másolva!

Több mint fél éves nyomozás után négy hackert vettek őrizetbe Spanyolországban - tudatta közleményében az Europol, az Európai Rendőrségi Hivatal. A hatóságok már Bulgáriában és Csehországban is figyelték a kiberbűnözőket, de csak az Ibériai-félszigeten csaptak le rájuk.

Az Europol közleménye szerint a négy elfogott hacker túlterhesléses támadásokat hajtott végre az elmúlt években különböző honlapok ellen.Egy ilyen támadás során egy adott weboldal kiszolgáló szervereit lekérésekkel túlterhelik, az pedig az állandó időtúllépések miatt nem tölt be.

A rajtaütés során elfogott kiberbűnözők egyike valószínűleg az Anonymus hacktivista csoport tagja, aki a tagok közötti biztonságos, lehallgatásbiztos kommunikáció biztosításáért felelt. Az Anonymus egyelőre nem reagált az eseményekre. Az európai rendőri szervezet közreműködésével két, Bulgáriában és Csehországban működő szervert is lekapcsoltak, amelyeket valószínűleg a hackerek használtak fel különböző célokra.