Elfogták a LulzSec hackercsoport vezetőit

Vágólapra másolva!
Az amerikai hatóságok letartóztatták a LulzSec nevű hackercsoport állítólagos vezetőit. Ez a csoport felelős többek közt a Sony hálózatának és a CIA honlapjának feltöréséért is.  
Vágólapra másolva!

Az Associated Press hírügynökség értesülései szerint a lazán szervezett csoport öt tagját vették őrizetbe az amerikai hatóságok. Azt egyelőre nem tudni, hogy a hackereket mivel vádolják, de a Lulz Security szervezetet számos nagyvállalat, kormányzati szerv és hatóság számítógépes rendszerének megtámadásáért tartják felelősnek.

A LulzSecnek bizonyos kapcsolatai vannak az ismertebb Anonymous hackercsoporttal, egyes tagjai ugyanis korábban annak a csoportnak a tagjai voltak.

Háborús bűnök

A hackercsoport számos túlterheléses támadással került reflektorfénybe: Több mint százmillió ügyfél adatait lopták el a Sony-tól, melyeket honlapjukon és a Twitteren tettek közzé. Az támadás következtében a Sony negyven napra leállította a PlayStation 3-hoz tartozó online játszóterét.

Miután saját (meg nem erősített állításuk alapján) a NATO tagállamai - Barack Obama, amerikai elnök támogatásával - háborús bűnnek minősítették a hackelést, a LulzSec feltörte egy FBI közeli cég honlapját, adatokat lopott és bárki által szerkeszhetővé tette. Később a CIA holnapját tették órákon keresztül elérhetetlenné.