Elképesztő látvánnyal tér vissza a Sim City

sim city 5
Vágólapra másolva!
Az eredeti Sim City készítői dolgoznak a legendás városépítő játék ötödik részének fejlesztésén. A jövőre megjelenő városszimulátor az előzetes videók alapján a játék annyira élethű lesz, hogy olyan érzés lesz várost építeni benne, mintha egy helikopterről irányítanánk a munkálatokat az utcák felett repkedve.
Vágólapra másolva!

A Sim City minden idők egyik legismertebb stratégiai játéka, amelynek első része huszonhárom évvel ezelőtt jelent meg, a legnagyobb népszerűségnek azonban a kilencvenes évek elején megjelent Sim City 2000 változat örvendett. Bár a játék azóta több folytatást megélt, és teljességgel 3D-s környezetbe ültették át, újabb epizódjai mérsékelt sikert értek el, de a 2013-ban megjelent folytatással a készítők vissza akarnak térni a gyökerekhez, kiegészítve azt minden korábbinál élethűbb látványvilággal.

A legrealisztikusabb városszimulátor lesz

Legutóbb kilenc évvel ezelőtt jelent meg Sim City-epizód, azóta a számítógépek teljesítménye jelentősen nőtt, ez pedig lehetőséget ad a fejlesztőknek arra, hogy az előző részeknél nagyságrendekkel látványosabb játékot készítsenek. Túl sok konkrétumot még nem tudni a játékról, amelyet az eredeti Sim City-ket is jegyző, bár már az Electronic Arts cég részleteként működő Maxis stúdió fejlesztői készítenek, csak azt, hogy valamikor jövőre fog megjelenni PC-re. Azt még nem tudni, hogy konzolokon elérhető lesz-e a játék.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=vWwQ3TQRailxyFXD

Fotorealisztikus grafikája lesz az új Sim City-nek

Az utóbbi években a Sim-játékok közül csak a The Sims nevű emberszimulátor volt sikeres, amelyhez tengernyi kiegészítőt és folytatást is kiadtak, ám Lucy Bradshaw, a Maxis alelnöke szerint a játékosok minden egyes Sims játék megjelenésekor jelezték a fejlesztőknek, hogy igazából egy új Sim City-re vágynak.

Az első multiplayer Sim City

Az amerikai GDF játékfejlesztői konferencián bemutatott Sim City korábbi részeiben is az élethűségen volt a hangsúly, de az ötödik részben még valóságszerűbb problémákkal kell majd megbirkózniuk a játékosoknak. Fontos részét képezi a játéknak a környezetvédelem is: ha például a virtuális várost egy olcsó szénerőmű látja el árammal, az emberek nagyobb arányban betegszenek meg a környéken.

Ugyancsak jelentős részét képezi az új Sim City-nek a multiplayer játékmód is: az ismerősök egymás melletti városok polgármestereiként tevékenykedhetnek majd, és különböző üzleteket, megállapodásokat köthetnek majd egymással, miközben a legszebb, legegészségesebb, legfejlettebb város címéért versengenek egymással. Az egymás melletti települések kapcsolata egyéb téren is nagyon szoros lesz: ha például az egyik játékos megfertőzi a folyót, a közeli másik településhez már szennyezett viz jut el. Az is előfordulhat, hogy az egyik városban bekövetkezett katasztrófa nyomán a másik település is áram nélkül marad, az elégedetlen népesség pedig tüntetni kezd.

A legfontosabb újításnak azonban az előzetes videók alapján csaknem fotorealisztikusnak tekinthető grafika számít, amely rendkívül részletes kidolgozottságú, ezáltal a játékos úgy érezheti magát, mintha mondjuk egy helikopteren repkedne városa felett. A nézetet szándékosan úgy manipulálják, mintha tilt-shift technológiával készült felvétel lenne, amely terepasztalhoz hasonló megjelenést kölcsönöz a tájnak.