Okostévére költözik a tévé archívuma

mtva app
Vágólapra másolva!
Dr. Bubót, Szomszédokat és hírműsorokat is lehet nézni a Samsung okostévékre telepíthető MTVA alkalmazásban. A tartalmak egyelőre csak normál felbontásban elérhetők, később azonban jönnek a HD-verziók is.
Vágólapra másolva!

Egyelőre csak a Samsung okostévékre készült el az az alkalmazás, amivel a magyar tévézés klasszikus műsorait és a legfrissebb híreket lehet letölteni az internetről. Az MTVA appja a Magyar Televízió és a Magyar Rádió arcívumát nyitja meg a tallózni vágyó felhasználók előtt.

A Video on Demand (VoD) elven működő szolgáltatás használatához egy megabites sávszélességre van szükség. Az alkalmazás jelenleg csak Magyarországról érhető el, de a Samsung tervei szerint az év végéig a környező országokban is letölthetővé válna a program. A szoftver letöltése és használata ingyenes.

Forrás: Samsung
Hírek és filmek is lesznek az MTVA appban

A tévégyártó sajtóközleménye szerint a program elérhetővé teszi a klasszikus, mindenki által ismert magyar sorozatokat - például a A Tenkes kapitánya vagy a Szomszédok - és filmeket. Mától nem kell DVD-t venni az Indul a bakterház vagy az Ábel a rengetegben megnézéséhez, mert ingyen letölthető a film az internetről a tévére. A szolgáltatás a gyerekeknek is kínál tartalmat: a kisebbek a Süsü, a sárkányt nézhetik, a nagyobbaknak a Mézga család kalandjai vagy Dr. Bubó esetei szolgálhatnak néznivalóval.

A kínálat óránként frissül, így az esti híradót vagy a meccs összefoglalóját az internetről is meg lehet nézni egy órával azután, hogy leadta a tévé. Az alkalmazás tartalmaz időjárásjelentést is, ezt naponta háromszor fogják frissíteni.