A Nokia szerint elavult az iPhone

Apple, iPhone
Vágólapra másolva!
A Nokia vezető dizájnere szerint az Apple okostelefonja gyatra és nyakatekert konstrukció, a cég pedig egy forradalmian új készülékkel akarja lekörözni riválisait  - adta hírül a Kauppalehti című finn napilap.
Vágólapra másolva!

A Nokia vezető dizájnere, Ahtisaari Optiossa a lapnak úgy nyilatkozott, hogy a Nokia egy forradalmian új okostelefonon kifejlesztésén dolgozik, amelynek megjelenését követően minden rivális készülék elavultnak tűnik majd.

Ahtisaari a lapnak adott interjúban keresetlen szavakkal illette a finn céget az okostelefonok piacán jelentősen visszaszorító iPhone-t is, amely szerinte gyatra, nyakatekert konstrukció. Bár a nemrég a Windows okostelefonos változatára váltó Nokia vezető dizájnere nem szolgált részletekkel cége forradalmian új készülékéről, utalt arra, hogy azt teljesen új módon kell majd használni, kezeléséhez még a képernyőt sem kell megérinteni.

A BGR című technológiai hírportál szerint a szakember vagy az Apple Sirijéhez hasonló hangvezérlési funkcióra, vagy a Microsoft Kinect nevű, digitális kamerákkal működő mozgásérzékelő technológiájára, esetleg valamilyen képkivetítős megoldásra utalhatott.