Megmérték, mennyire forró az új iPad

ipad 3
Vágólapra másolva!
A Consumer Reports című amerikai fogyasztóvédelmi lap laboratóriumi mérései szerint intenzív használat mellett a harmadik generációs iPad gépháza jobban felmelegszik a korábbi típusnál, de a lap tesztelője szerint még így sem válik elviselhetetlenül forróvá a táblagép.
Vágólapra másolva!

A fogyasztóvédelmi magazin az követően vetette hőkamerás tesztelés alá az Apple új táblagépét, hogy az tizenegy országban már kapható készülék első vásárlói közül sokan arról számoltak be, hogy intenzív használat esetén a harmadik generációs iPad zavaróan átforrósodik.

A Consumer Reports saját vizsgálatai során egy második és egy harmadik generációs iPad viselkedését hasonlította össze 22 Celsius fokos szobahőmérséklet mellett. A tesztelés során egy látványos grafikájú ipades játékot, az Infinity Blade II-t futtatták az eszközökön mintegy negyvenöt percen át, bekapcsolt wifikapcsolattal, és kikapcsolt mobilinternettel.

Jobban melegszik elődjénél az új iPad

Az iPad 3 gépháza ezt követően a hőkamerás mérések szerint 46,6 Celsius fokosra melegedett fel, ha hálózati töltőről működött, és 45 Celsius fok volt a hőmérséklete akkumulátoros üzem esetén, ami életszerűbb használati módnak tekinthető. Az iPad 2 hasonló terhelés esetén csupán 40 Celsius fokra melegedett fel hálózati tőltőről működve, akkumulátoros üzem esetében pedig csak 37,8 Celsius fok volt az eszköz felületének maximális hőmérséklete.

Akkumulátoros üzem, tehát egy táblagép tipikus felhasználása esetén a második generációs modell így 7,2 Celsius fokkal hűvösebben működik utódjánál, hálózati töltőhöz csatlakozva a különbség 6,6 Celsius fok a két modell között.

Forrás: Consumer Reports
A Consumer Reports hőkamerás felvétele a korábbi és az új iPadről

A tesztelőt nem zavarta a forróság

Ugyanakkor a fogyasztóvédelmi lap tesztjét végző szakértője megjegyezte, hogy bár az új iPad gépháza kézzel tapintva is érezhetően melegebb a korábbi típusnál, de az eszköz nem válik használhatatlanul forróvá, ahogy azt az első vásárlók közül többen is jelezték.

A vizsgálatok során a lap munkatársai azt is kiderítették, hogy az iPadet jelentősen leterhelő játék futtatásakor az eszköz töltését a táblagép vezérlése ideiglenesen felfüggesztette akkor is, ha az be volt dugva a konnektorba, valószínűleg azért, mert a töltés folyamata során az eszközben lévő akkumulátorcellák tovább melegítenék azt.