Korábbi fejlesztője alázza az Apple TV-t

Vágólapra másolva!
Az Apple korábbi fejlesztője szerint a cég médialejátszójának kezelőfelülete Steve Jobson biztosan nem ment volna át, ő ugyanis már öt évvel ezelőtt kidobta a mostani szoftver alapjául szolgáló terveket, mert azok nem tetszettek neki.
Vágólapra másolva!

Michael Margolis 2007 és 2008 között az Apple tévéhez csatlakoztatható, az iTunes online áruházban elérhető filmek, műsorok és zenék lejátszását biztosító eszköz fejlesztésén dolgozott, az Apple TV új, néhány hete debütált kezelőfelületét azonban a Twitteren keresetlen szavakkal illette.

A kezelőfelület-specialistként tevékenykedő Margolis szerint az új Apple TV-felület alapjait "öt évvel korábban kidobtuk, mert Steve Jobsnak nem tetszettek". A szakember szerint karizmatikus vezetőjének halálát követően "már nincs olyan ember az Apple-nél, aki nemet mondana egy rossz dizájnra" - írja a Twitter-fiókjában.

Forrás: Apple
Az Apple TV új nyitóképernyője

Az Apple TV-n évekkel korábban dolgozó fejlesztő szerint a lejátszó felülete siralmas, és visszalépésnek tekinthető az előző felület kiadása óta. Ez Margolis szerint részben annak köszönhető, hogy vele együtt a terméken dolgozó teljes fejlesztőcsapat elhagyta a vállalatot - írja a The Next Web amerikai technológiai hírportál. Az Apple egyébként tudatosan igyekszik az iPaden és az iPhone-on futó iOS szoftveréhez hasonlóvá tenni egyéb eszközeinek, így a Macook számítógépek és az Apple TV kezelőfelületét is.