Nyél nélküli esernyőt terveztek bicikliseknek

nubrella
Vágólapra másolva!
Nyeletlen, bicikliseknek és a szabadban dolgozóknak való esernyőt fejlesztett ki egy amerikai feltaláló. Az eszköz akár nyolcvan kilométeres sebesség mellett is használható.
Vágólapra másolva!

A Nubrella névre hallgató jókora búrára hasonlító, átlátszó anyagú, esőtől védő félgömböt a vállakhoz kell erősíteni. A szerkezet egyáltalán nem emlékeztet a hagyományos esernyőkre, inkább úgy fest, mint egy túlméretezett szkafander sisakja vagy egy lekicsinyített mobilgarázs, sátor.

Forrás: dieterpetereit
Forrás: dieterpetereit

Igazi sci-fi kelléknek tűnik a kéz nélküli esernyő

Az új típusú esernyő tömege körülbelül egy kiló, és a tavaszi esők miatt akciósan lehet megvenni körülbelül 11 ezer forintért. A nyél nélküli esernyőt ügyesen tervezték meg, összehajtott állapotban gond nélkül befér egy nagyobb méretű szatyorba, nem igényel nagyobb helyet, mint egy hagyományos, nem összehajtható esernyő. Bicikliseken akár 80 kilométeres sebesség mellett is kellően stabil - szélcsendben. Sem a feltaláló, sem a termék honlapja nem ad azonban választ arra a kérdésre, hogy esős időben, vizes úton ki akarna nyolcvan kilométeres sebességgel száguldani biciklivel.

A Telegraph szerint a találmány a kerékpárosokon kívül olyanoknak is jól jöhet, akik kénytelen esőben is szabadtéren dolgozni és mindkét kezük használatára szükségük van. A Nubrella nagy előnye, hogy nem tudja kifordítani a szél, ráadásul a viselője kevéssé fázik, mint a hagyományos esernyőt használók.

Forrás: Nubrella
Forrás: Nubrella

A táskába nem fog beférni az új típusú esernyő

A nyél nélküli esernyőnek legendája is van. A termék feltalálókja, Alan Kaufman egy mobiltelefon üzletben állva nézte a tömeget Manhattanben, és feltűnt neki, hogy a nagy szél miatt mindenki az esernyőjével küzd. A férfinak rögtön az jutott eszébe, hogy ha az esernyő áramvonalas lenne, nem tudna belekapni a szél. Az ötlet megtalálása után még évek kellettek a fogantyú nélküli, a viselő vállán ülő esernyő kidolgozásához, csak 2008-ban került piacra a termék.