MacBook-szagú parfümöt készítettek

Vágólapra másolva!
Az Air Aroma nevű illat nem kerül bolti forgalomba, viszont egy ausztrál galériában bárki megtapasztalhatja, milyen illata szabadul fel egy Apple-termék kibontásakor.  
Vágólapra másolva!

Ausztrál művészek olyan parfümöt készítettek, amelynek illata az Apple-termékek kibontásakor érzett szagra emlékeztet - adta hírül a PC World amerikai technológiai magazin hírportálja. Az Air Aroma elnevezésű illat egyelőre nem kerül bolti forgalomba, holnaptól egy ausztrál művészeti galériában szimatolhatják meg a látogatók.

Az illat megalkotói blogjukban úgy nyilatkoztak, hogy nem volt könnyű dolguk az újonnan vásárolt Apple számítógépek dobozából áramló illat létrehozásakor. Franciaországba küldtek egy felbontatlan MacBook Air-t, amit egy profi vegyészüzem kémikusai elemeztek és állították össze a több összetevőből álló illatot, amit aztán bedobozolva a számítógéppel együtt visszaküldtek Ausztráliába.

Forrás: [origo]
Az Apple-termékekhez hasonlító csomagolásban a parfüm

Az illat reprodukálóinak feladatát nehezítette a szag komplexitása: a plasztik doboz és különböző műanyag alkatrészei, az aluminium laptop és a kínai gyár olyan egyedi komponensek, amelyek együttes hatását rendkívül nehéz anyagok nélkül, csak kémiai reakciók útján visszaadni - vélekedtek a művészek.