A Microsofttól vett szabadalmakat a Facebook

Vágólapra másolva!
550 millió dollárt, vagyis közel 125 milliárd forintnak megfelelő összeget fizetett a Microsoftnak a Facebook különböző technológiai szabadalmak használatáért. A világ legnagyobb közösségi oldala az esetleges perektől védheti meg magát a szabadalmak birtoklásával.
Vágólapra másolva!

A Microsoft nemrég több mint egymilliárd dollár, vagyis közel 227 milliárd forint értékben vásárolt szabadalmakat az America Online (AOL) internetszolgáltató cégtől, most pedig ezeknek a szabadalmaknak az egy részének a használatára biztosít lehetőséget a Facebook számára 550 millió dollár, vagyis közel 125 milliárd forintos összeg ellenében. Az AOL-tól megvásárolt szabadalmak egy részét a Microsoft továbbértékesíti a Facebooknak, másukat pedig továbblicenceli a közösségi oldalnak. A szoftvercég szerint az ügylet révén a korábbi szabadalomvásárlás költségeinek fele megtérül, de továbbra is a cég birtokában maradnak a legfontosabb szabadalmak.

A technológiai szabadalmak birtoklására a Facebooknak azért van szüksége, hogy képes legyen megvédeni magát a szabadalomsértési perektől - nyilatkozta a társaság jogásza. Nemrég a céget a Yahoo fogta perbe azzal a váddal, hogy a közösségi oldal különböző megoldásait engedély nélkül használja fel.