Új próbaverzió érkezik a Windows 8-ból

Vágólapra másolva!
Júniusban egy második tesztverziót is kiad készülő operációs rendszeréből a Microsoft: a cég szerint ennek tudása már nagyon közel áll majd a végleges verzióhoz.
Vágólapra másolva!

A Microsoft legutóbb márciusban adott ki tesztverziót a Windows 8-ból, ennek tudását akkor részletesen be is mutattuk. A BBC brit közszolgálati médium információi szerint a második nyilvános tesztverzió júniusban lesz elérhető. A szoftvercég Windowszal foglalkozó részlegét vezető Steve Sinofsky nyilatkozatai szerint az új próbaverzió tudása már nagyon közel áll majd a végleges kiadáshoz. Azt még mindig nem jelentette be a Microsoft, hogy a Windows 8 mikor fog a boltokba kerülni, piacelemzők várakozásai szerint az új operációs rendszer októberben fog megjelenni.

A Windows 8 legfontosabb újdonsága az lesz, hogy száműzték belőle a Windows 95 óta megszokott Start menüt, amely helyett egy olyan felület hívható elő, amelyet érintőképernyős használatra optimalizáltak. Bár a felület hagyományos egérrel is vezérelhető, a legutóbbi tesztverzió kipróbálása során a tesztelőink nem boldogultak vele problémamentesen. A Windows 8 háromféle változatban készül majd: az alapverzióját otthoni számítógépekre szánják, a Pro jelű kiadás vállalati felhasználásra való, extra hálózati menedzselési lehetőséggel. Emellett egy Windows 8 RT nevű kiadás is készül az operációs rendszerből, ezt azonban boltokban nem lehet majd megvenni, kizárólag táblagépekre előre telepítve lehet majd megvenni.