Csúcsképernyővel támadja az iPhone-t a Samsung

Vágólapra másolva!
Elődjénél és az iPhone-énál is jóval nagyobb, HD-felbontású képernyővel szerelik fel, újonnan debütált beszédfelismerője viszont nem tud majd magyarul a Samsung legújabb csúcskategóriás okostelefonjának, a május végén érkező Galaxy S III-nak.
Vágólapra másolva!

Csütörtök este Londonban egy interneten is közvetített show keretében mutatta be a Samsung legsikeresebb okostelefonja, az iPhone egyik legnagyobb riválisának tekintett Galaxy S új, harmadik generációs változatát.

Képernyőben a legerősebb

A Samsung Galaxy S III leglátványosabb újdonsága az iPhone-énál jóval nagyobb méretű képernyő. Míg az Apple készülékét csupán 3,5 colos kijelzővel szerelik fel, addig az új Samsung modell 4,8 colos, vagyis 12 centiméteres átlójú AMOLED-képernyővel rendelkezik. Bár ez közel negyedével nagyobb a telefon elődjénél, a képernyő kávája még vékonyabb lett az új modellen, így a teljes készülék nem ennnyivel nagyobb az előző változatánál.

Forrás: Samsung

A képminőségre az előző két modell esetében sem lehetett panasz, a nagyobbra nőtt képernyő esetében sem csökken a minőség, az ugyanis 1280x720 pixeles, vagyis HD-ready felbontást használ. A gyártó szerint az újfajta képernyő nem csak energiatakarékos működést kínál, hanem rendkívül kicsi a késleltetése is, így sem a menüpontok, sem a lejátszott filmek nem mosódnak el rajta.

Tovább fogja bírni a riválisoknál

A telefon kivitele ultravékony, mindössze 8,6 milliméter vastag, tömege pedig csupán 133 gramm. A Galaxy S legújabb változata a Google Android legújabb, 4.0-s változatát futtatja, Európába 3G/HSPA mobilinternetes változat készül, de az amerikai piacra egy 4G-s verziót is készít belőle majd a gyártó, ez utóbbi nyártól lesz elérhető.

Forrás: Samsung

A Samsung saját fejlesztésű, négymagos mobilprocesszorát tartalmazó készülék bemutatóján a Samsung hangsúlyozta, hogy az új Galaxy S kiemelkedő üzemidőt biztosít majd, a hagyományos okostelefonokkal ellentétben. A telefont a legújabb iPhone-nál is nagyobb, 2100 mAh kapacitású akkumulátorral szerelik fel.

Nem csak az iPhone-hoz lehet beszélni

Az új iPhone Siri funkciójához hasonló, S Voice nevű beszédfelismerő technológiát építettek be a Samsung új mobiljába, amellyel hangutasításokat lehet adni a telefonnak: például elindítani a kamerát vagy az üzenetküldést, esetleg elnémítani az ébresztő csörgését a telefon megérintése nélkül. Ez a funkció az Android rendszer saját hangutasításainál fejlettebb hangalapú szolgáltatást nyújt: a telefon funkcióinak aktiválása mellett például meg lehet kérdezni a készüléktől az aktuális időjárást, vagy a menüben való mászkálás nélkül beállítani az ébresztőt. Az S Voice egyelőre nem támogatja majd a magyar nyelvet, angolul, németül vagy mondjuk spanyolul pedig csak akkor lehet használni, ha valaki akcentus nélkül beszéli e nyelvek valamelyikét.

Forrás: Samsung

Felismeri az embereket

Előoldali kamerájával a telefon saját tulajdonosát is képes lesz felismerni, és automatikusan kioldani számára a zárolt képernyőt. Hátul az új Galaxy S-t 8 megapixeles állóképeket, és full-HD felbontású videókat rögzítő digitális kamerával szerelték fel, amely a gyártó szerint rendkívül gyors reagálású, az exponálógomb benyomására azonnal, várakozás nélkül elindul. Ráadásul a fotókat automatikusan sorozatfelvételben készíti a telefon, melyek közül mindig a legjobban sikerültet kínálja fel elmentésre. A kijelző feletti, videotelefonáláshoz használható másodlagos kamera 1,9 megapixeles, de ez is lehetővé teszi nagyfelbontású felvételek készítését.

Forrás: Samsung

A fotón szereplő embereket is felismeri majd a telefon szoftvere, így némi betanítást követően automatikusan felkínálja a fotón szereplő embernek a fotó elküldését, ha az alany megtalálható az ismerősök között. A telefonhoz külön vezeték nélküli, a telefon hátuljához érinthető töltőt, és ugyancsak drót nélküli videoadaptert is meg lehet majd venni: ez utóbbin keresztül a tévén lehet megnézni példul a telefon memóriájában lévő fotókat és videókat.

A telefonba NFC technológiát is beépítenek, így két Galaxy S III-ast elég lesz egymáshoz koccintani fájlok átviteléhez, a cég szerint ezzel a módszerrel egy egy gigabájtos fájl továbbítása legfeljebb három percig tart, egy fotó vagy névjegy továbbítása azonban csak néhány pillanatot vesz igénybe, de a készülékbe a hagyományos wifin keresztüli adatátvitelt is meggyorsító technológiát is beépítenek.

Május végén érkezik

A Samsung Galaxy S III május 29-étől lesz megvásárolható Európában 16, 32 és 64 gigabájtos memóriával szerelt változatban, amely azonban mindegyik modellen kibővíthető microSD-kártyával, kezdetben kék és fehér, később egyéb színekben is - ára viszont még nem ismert.