Böngésző kerülhet az Xboxba

Vágólapra másolva!
Hamarosan honlapok nézegetésére is alkalmassá válhat az Xbox 360 játékkonzol, amelybe az Internet Explorer böngésző 9-es változatát tervezi beépíteni a Microsoft. Kinect kamera birtokában puszta kézzel lehet majd böngészni a konzolon.
Vágólapra másolva!

A The Verge című amerikai technológiai hírportál úgy értesült, hogy a szoftvercég már teszteli az Internet Explorer böngésző 9-es kiadásának egy módosított változatának Xbox 360-ra szánt kiadását.

Noha a játékgépen jelenleg is elérhetők bizonyos internetes szolgáltatások, például videomegosztók, illetve a Facebook és a Twitter is, a konzol teljes körű böngészésre egyelőre nem alkalmas. A The Verge szerint a Microsoft egy teljes értékű böngészőt fog elérhetővé tenni a játékgéphez, amely így sok tekintetben egy otthoni számítógépet is ki tud váltani.

A hírportál úgy tudja, hogy a böngésző támogatni fogja a Kinect nevű mozgásérzékelő kamera használatát is, így aki rendelkezik azzal, annak nem kell majd kézben tartania sem irányítót, sem pedig külön billentyűzetet, hanem puszta kézzel érheti el annak funkcióit.