Pénzért kiemeli a bejegyzéseket a Facebook

Vágólapra másolva!
Egyelőre csak teszteli a Facebook új fizetős szolgáltatását, amely csekély díj ellenében kiemelt helyen jelenít meg a felhasználók ismerősei körében egy-egy kiválasztott bejegyzést.
Vágólapra másolva!

Fizetés fejében kiemeltté teszi az átlagos felhasználók bejegyzéseit a legnagyobb közösségi oldal - olvasható a BBC brit közszolgálati médium internetes portálján. Ezt a fizetős funkciót egyelőre csak az új-zélandi felhasználók vehetik igénybe, a világ legnagyobb közösségi oldala ugyanis ott teszteli a szolgáltatást. A cég hivatalosan be semjelentette újítását, az néhány napja egyszerűen felbukkant az új-zélandi felhasználók kezelőfelületein, de a tesztelés tényét a cég szóvivője megerősítette a BBC-nek.

A kiemelt helyen megjelenő bejegyzésekért kért díj összege attól függ, hogy mennyire előkelő helyen kívánja a felhasználó megjeleníteni prémium bejegyzését. A legdrágább megjelenés a tesztidőszak alatt 450 forintnak megfelelő összegbe kerül, de száz forint és ötven forint körüli díjért is megvásárolható kiemelt megjelenés, amelynek ellenértékét bankkártyával vagy PayPalon keresztül lehet rendezni.

A Facebook nincs könnyű helyzetben, jelenleg főleg Ázsiában nő a felhasználói száma, a befektetőket viszont inkább a fizetőképes kereslet érdeklni. A pénzszerzés okostelefonos jelenlétükkel sem megy könnyen: egyelőre nem hoz a konyhára, hogy minden platformon a Facebook applikációja a legnépszerűbb, a versenyhivatal pedig akár vissza is vonhatja az Instagram felvásárlásáról szóló ügyletüket. Azt a Facebook nem közölte, hogy tervezi-e a fizetős szolgáltatás tesztelésének kiterjesztését más régiókra, és azt sem tudni, hogy a tesztüzem hivatalosan meddig fog tartani.