Kilépett Anonymous-tag lőhette le a Pirate Bay-t

Vágólapra másolva!
Az Anonymous egyik egykori, a hackercsoporttal szembeforduló tagja vállalta magára a világ egyik legismertebb torrentoldala elleni túlterheléses támadás lebonyolítását. A Pirate Bay csütörtökön újra elérhetővé vált.
Vágólapra másolva!

Szerdán egész nap elérhetetlen volt a Pirate Bay kalózoldal, amelyet üzemeltetői szerint túlterheléses támadás ért. A ZDNet amerikai technológiai hírportál értesülései szerint a támadást egy Nyre álnevet használó hacker vállalta magára a Pastebin nevű szövegtárhelyre feltöltött üzenetben.

A rövid üzenetben a hacker kifejti, hogy már az Anonymous hackercsoport ellen van, időnként még az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkáját is segíti. Véleménye szerint azért támadta meg a torrentoldalt, mert azt az általa meggyűlölt Anonymous szócsövének tartotta. Az ismeretlen kilétű hackerekből álló csoportot az üzenetben behódolásra szólítja fel, és utal arra, hogy egy következő támadásával egy hétre padlóra tervezi küldeni a letöltőoldalt.

A Pastebinen publikált üzenet mellett az Anonymous saját névtelen szövegtárhely-szolgáltatásán egy olyan listát publikáltak, amely állítólag a Pirate Bay elleni támadásban asszisztáló, a hackercsapat árulóinak kikiáltott tagjainak adatlapjaira mutató linket tartalmaz. Egyelőre a Pirate Bay semmilyen információt nem közölt arról, hogy kik állhatnak az oldal elleni túlterheléses támadás mögött, noha az üzemeltetők utaltak arra, hogy sejtik annak forrását.