Egy iAutó volt Steve Jobs álma

icar
Vágólapra másolva!
Bőven rendelkezett még tervekkel a tavaly ősszel elhunyt Steve Jobs. A táblagépeket újraálmodó Apple vezér fel akarta pezsdíteni a tévépiacot és autót is szeretett volna gyártani.
Vágólapra másolva!

A tévéipar után az amerikai autógyártás fellegvárát, Detroitot is megpróbálta volna megváltoztatni Steve Jobs. Mickey Drexler, az Apple igazgatótanácsának egyik tagja beszélt arról a Fast Company üzleti magazin által szervezett Innovation Uncensored konferenciáján, hogy Jobsnak voltak tervei az autóiparral is. "Nézzék az autóipart, Amerikában ez maga a tragédia. Ki tervezi ezeket az autókat? Steve álma az volt mielőtt meghalt volna, hogy tervezzen egy iAutót" - mondta Drexler. Az igazgatósági tag azt is elárulta, hogy Jobs nem fogott bele halála előtt az új kocsi tervezgetésébe.

Nem lehet tudni, hogy Jobs hogyan képzelte el az autók jövőjét, de valószínűleg forradalmian áttervezett kényelmesebb kezelőszerveket és remek minőségű alapanyagokat használt volna az iAutóban. A kocsi nevével viszont bajba került volna az Apple vezér, mert a Mitsubishi már adott ki egy i nevű tanulmányautót. Jobs nem vett magának amerikai autót, rendszám nélküli, fél évente cserélt gyári tuningos Mercedesekkel járt.

Nem irigyli Tim Cookot

Az Apple közelebbi terveiről is beszélt Drexler a konferencián. Nem erősítette meg ugyan az Apple tévéjét, amelyről hetente kapnak lábra újabb pletykák, azt azonban elmondta, hogy a közeljövőben várható olyan termék, ami az i-eszközökkel rendelkezők nappalijába költözhet be.

A beszélgetés során Drexler azzal is viccelődött, hogy egy kicsit sem irigyli az Apple jelenlegi vezetőjét. "A létező legjobb munka: átvenni egy céget, aminek rosszul megy. Sose vegyék át egy parádésan teljesítő cég vezetését" - mondta a Drexler, aki maga is vezérigazgató, a J. Crew nevű ruhagyári cég feje.