Hackerek törtek be az amerikai igazságügyi minisztériumhoz

Vágólapra másolva!
Számítógépes kalózok, feltehetően az Anonymous hackercsoport tagjai, feltörték az amerikai igazságügyi minisztérium egyik hivatalának informatikai rendszerét.
Vágólapra másolva!

A tárca szóvivője hétfőn megerősítette, hogy illetéktelenek hozzáfértek a minisztérium statisztikai hivatalának szerveréhez. Itt tárolják és elemzik a bűncselekményekkel, egyebek mellett a számítógépes jogsértésekkel kapcsolatos adatokat. A minisztérium nem közölte, hogy mikor történt a kalózakció és milyen adatokhoz jutottak hozzá az internetes betörők. A számos hasonló informatikai tolvajlásról elhíresült Anonymous hackercsoport tagjai azonban egy közösségi portálon azzal kérkedtek, hogy 1,7 gigabájtnyi adat került a birtokukba, s hozzáfértek a hivatal dolgozóinak elektronikus postájához, illetve egyéb fontos adatokhoz.

Ugyanezek a "hacktivisták" vasárnap közölték, hogy - oltalmazva a szólás- és információbirtoklás szabadságát - feltörték a chicagói rendőrség honlapját, miközben a nagyvárosban folyt a NATO csúcstalálkozója. Az értekezlet ideje alatt más chicagói intézmények számítógépes rendszerét is érték támadások.