Szintetizátorrá változott a Google kereső

moog
Vágólapra másolva!
Robert Moogot, a hasonló nevű szintetizátor atyját ünnepli interaktív logójával a Google. A hangszeren nem csak klimpírozni lehet, a felhasználók fel is vehetik a dalaikat. 
Vágólapra másolva!

Működő szintetizátorrá változott a Google kereső, annyira bonyolulttá, hogy még kézikönyv is jár hozzá. Húsznál is több beállítási lehetőséget és kapcsolót tartalmaz az a Moog hangszer, amit Robert Moog születésének hetvennyolcadik születésnapja alkalmából tett elérhetővé a Google.

Forrás: [origo]
Bolond hangszer: sír, nyerít és Moog

A játékos a hangok lejátszása mellett modulálhatja is azokat, állítgathatja a szintetizátorban dolgozó oszcillátorokat, szűrőket hangolhat át. És míg a tekerőkkel játszik, megtanulhatja, hogy olyan moduláris szintetizátorok is léteztek, amik nem egy vékony billentyűzetből, hanem több szekrényt elfoglaló elektronikából álltak.

Forrás: Wikipédia
Egy falnyi szintetizátor 1974-ből

Az ünnepelt, Bob Moog 1934-ben született, első elektronikus hangszereket gyártó cégét pedig 19 évesen, 1953-ban alapította meg. A nevéhez fűződő moduláris, azaz a végtelenségig bővíthető és áthangolható, szintetizátorok jellegzetes hangja feltűnik a The Doors és a Rolling Stones számaiban, de részben a Moog szintetizátorok felelnek Kubrick Gépnarancs című filmjének nyugtalanító, félrecsúszott jövőt idéző hangulatáért is.

A Rádió- és Televíziótörténeti Múzeumot kell célba venniük azoknak, akikGoogle remek, interaktív Moogja helyett egy igazi moduláris szintetizátor előtt tisztelegnének a feltaláló előtt. A rádió több elemből álló, egy egész falat elfoglaló Moogja a múzeumban található, ha el nem viszik nagy ritkán koncertre.