Szélesvásznú lesz az új iPhone

iphone 5
Vágólapra másolva!
Nem hivatalos információk szerint az idén ősszel várható új iPhone-nak nem csupán nagyobb méretű lesz a képernyője lesz elődeinél, de képaránya is változni fog: a készülék szélesvásznú képernyővel érkezik majd. 
Vágólapra másolva!

Erről a 9to5Mac.com hírportál számolt be, amelynek információi szerint az új iPhone a korábbi típusoknál nagyobb, 4 colos (pontosabban 3,999 colos, 10,1 centiméteres ) képátlójú változatban lesz majd megvásárolható. A készülék korábbi változatait ma már kicsinek számító, 3,5 colos képátlójú, hagyományos képarányú kijelzővel szerelte az Apple, az új modell azonban a hírek szerint szélesvásznú képernyővel érkezik majd.

Ha a hírportál információi igaznak bizonyulnak, az iPhone új változata elődeinél nagyobb, 640x1136 pixeles képfelbontást kínál majd, míg a cég jelenlegi csúcsmodelljének Retina képernyője 640x960 képpontos felbontást használ. A felbontás növelésére a nagyobb képméret alkalmazása miatt van szükség, hogy a képminőség az új modellen se szenvedjen csorbát. Mivel a képméret növelése mellett a képarányon is változtat az Apple, az iPhone készülék szélessége nem fog változni, csak a telefon hossza.

Forrás: 9to5mac.com
A 9to5Mac illusztrációja szerint így nézhet ki az új iPhone (még több kép a szájt galériájában)

A 9to5Mac úgy tudja, hogy az Apple hordozható kütyüin futó iOS szoftver készülő új, hatos verziójában már a szélesvásznú képernyőre optimalizált kezelőfelület is elérhető lesz: az új modellt használók nem csak négy, hanem öt sornyi ikont is elhelyezhetnek majd a telefon nyitóképernyőjén. A korábbi pletykák szerint az idén megjelenő iPhone fejlesztésében még az Apple tavaly elhunyt társalapítója, Steve Jobs is közreműködött.