Lekörözték az iPhone szuperképernyőjét

lg szuper képernyő
Vágólapra másolva!
Az LG legújabb fejlesztésű miniképernyője az iPhone Retina Displayénél is nagyobb felbontást, így élethűbb képet biztosít, egyes képpontjait szabad szemmel gyakorlatilag ki sem lehet venni.
Vágólapra másolva!

A dél-koreai gyártó egy 5 colos méretű, szélesvásznú képernyő mutatott be, amely még a legújabb, 4S típusjelzésű iPhone Retina Display márkanevű, etalonnak tekintett kijelzőjénél is jobb képminőséget tud biztosítani.Az LG új, szélesvásznú mini érintőképernyője 5 colos képátlóval bír, melyhez 1980x1080 képpontos felbontás társul. Ezekkel a paraméterekkel az új LCD-panel maga mögé utasítja az iPhone szuper képminőségéről ismert képernyőjét is. A jelenleg kapható iPhone-csúcsmodell 3,5 colos képernyőméretéhez 960x640 képpontos képfelbontás társul, ami 330 képpontos sűrűséget jelent egy négyzetcolos területen.

Ehhez képest az LG új képernyője 440 pixeles képpontsűrűséget biztosít, amely már olyan óriási felbontás egy ilyen kompakt méretű képernyőméret mellett, hogy szabad szemmel gyakorlatilag nem is lehet érzékelni az LCD képpontjait - közölte a gyártó.

Forrás: LG

Az LG szerint ráadásul a képernyő egy újfajta képmegjelenítő megoldást használ, amely jobb látószöget és gyorsabb reakcióidőt biztosít a hagyományos LCD-knél. A nagyfelbontású miniiképernyő az év második felében lesz majd elérhető, valószínűleg különböző termékekbe, telefonokba vagy táblagépekbe építve.