Tamagocsival köszöntik II. Erzsébetet

Vágólapra másolva!
Virtuális kutyaidomítós játékkal ünnepelte a brit királynő trónra lépésének hatvanadik évfordulóját egy magyar fejlesztőcég. Az iPad-en megjelenő corgi kutyák csak akkor hajlandóak mutatványokra, ha igazi brit fontokat mutogatnak nekik.
Vágólapra másolva!

II. Erzsébet kedvenc kutyái, a corgik a főszereplői a magyar fejlesztésű MyRoyalCorgi játéknak. A tamagochi jellegű játékban simogatással és jutalmazással lehet újabb trükkökre tanítani a kutyát. Az ülés és fekvés melett akár szalutálni is meg tud tanulni az állat.


Az uralkodói jubileum legzavarbaejtőbb terméke lehet a tamagocsi app

A játék maga ingyenes, ám mégsem olcsó vele játszani: a kutya csak akkor jelenik meg, ha az iPad képernyője elé 5, 10 vagy 20 fontos bankjegyet tartanak. A kibővített valóság technológia szerencsére átverhető, a kutya az otthon nyomtatóval elkészített fontokra is előbukkan. Az eltérő bankjegyekre más-más mozdulatsort hajt végre a képernyőn megjelenő corgi, így különösen hasznos hogy nem kell 13 ezer forint értékű fontot váltani azoknak, akik mindet meg akarják nézni.

A játékban használ kibővített valóság olya alapvetően okostelefonokon és hordozható játékgépek elérhető technológia, melynek segítségével a telefon élő kameraképén különleges, video, fotó vagy akár animált 3D-s tartalom jeleníthető meg. A virtuális kisállat vagy képzeltnek ható barát mellett akár a játékosra támadó idegen űrhajók vagy lecsaphat szúnyogok is feltűnhetnek a telefon képernyőjén.