A tajvani Asus Transformer Book nevű hibrid táblagépének változata is nagyobb lesz az iPadnél. Az új modell nagy teljesítményű processzorral szerelt változatban az otthoni számítógépet is képes teljes értékűen kiváltani.

A vállalat a Computex nevű technológiai kiállításon mutatta be hibrid gépét, amely noteszgép és táblagép is egyben. A lecsatolható érintőképernyővel rendelkező Transformer Book három különböző méretben lesz kapható, legkisebb változata 11,6 colos, közepes típusa 13 colos, a legnagyobb pedig 14 colos, jó minőségű IPS képernyővel rendelkezik majd.

Mindhárom esetben full-HD, vagyis 1980x1080 pixeles felbontást kínál majd. Az Asus jelenleg is kapható Transformer Prime típusától eltérően nem csak egy teljes billentyűzetet és extra akkumulátort tartalmazó táblagép. A Transformer Bookot ugyanis az Intel legújabb Core i3, i5 és i7 lapkáival, valamint nagy teljesítményű Nvidia GeForce videokártyával felszerelt változatban is meg lehet majd rendelni. A grafikus mag extra teljesítménye csak akkor érhető el, ha a gépet noteszgépként összeillesztve használják, egy ilyen konfiguráció azonban már komoly számítási teljesítményt igénylő munkára is alkalmas.

Forrás: asus

Az Asus Transformer Bookot négy gigabájt memóriával, és merevlemezzel vagy SSD-meghajtóval lehet majd megvenni, hangzását beépített mini mélysugárzó javítja. A Windows 8 operációs rendszert futtató eszköz árát és akkumulátoros üzemidejét még nem közölte a gyártó.