Villámgyors lesz az új Firefox

Vágólapra másolva!
A leggyakrabban látogatott oldalakból, a korábban elindított letöltésekből álló műszerfallal és gyorsabb motorral frissült az egyik legnépszerűbb ingyenes böngésző.
Vágólapra másolva!

Számos újítással érhető el a Mozilla Firefox nevű böngésző legfrissebb, tizenharmadik verziója. A böngésző a mai naptól világszerte letölthető, a browsert használók gépén pedig automatikusan frissülni fog hamarosan a szoftver. A többek között magyarul is beszélő böngésző egyaránt elérhető Windows, Mac és Linux operációs rendszerre is.

A 13-as verzióban a legszembetűnőbb változás a kezdőoldalon történt: a Google keresőt kínáló egyszerűbb nyitólap helyére lépő új felületen a felhasználók egyszerűen kezelhetik a letöltéseket, könyvjelzőket és a más számítógépeken történő böngészések szinkronizálását. A fejlesztés új lap megnyitásakor is kényelmesebb böngészésélményt ígér, ugyanis a Chrome és Opera böngészőkhöz hasonlóan felajánlja a kilenc leggyakrabban látogatott weboldalt. A lista nem szerkeszthető manuálisan, hanem pusztán az előzmények statisztikái alapján jelennek meg a lehetőségek.

További újítás a tabs on demand nevű opció megjelenése, amivel a felhasználó kiválaszthatja, hogy a böngésző újraindításakor mely korábban megnyitott lapokat nyissa meg ismét. Ez hasznos lehet a netezőknek, mert a FireFox korábban minden bezárt lapot megnyitott újraindulásakor és ez sokszor jelentős időt vett igénybe, és lelassította a számítógépet.