Előre kijelölt utak helyett nyílt utcákon játszódik majd a világ egyik legismertebb autóversenyes játéka, a Need for Speed új, Most Wanted alcímű folytatása.

A több mint egy évtizedes múltra visszatekintő Need for Speed legutóbbi, The Run alcímű epizódja nem aratott túl nagy sikert, pedig az azt megelőző Hot Pursuit című rész, amely a játék egy néhány évvel korábbi, azonos című részének rendőrautós üldözéseit vette át, komoly rajongótáborra tett szert. A soron következő,  novemberben megjelenő folytatás esetében is egy korábbi ötlethez nyúlnak vissza a játék fejlesztői, perszed nem véletlenül: a 2005-ös Most Wanted a sorozat eddigi legnépszerűbb darabja volt.

A játék idei folytatásának újdonsága az lesz, hogy egy nyitott világban játszódik majd, így a verseny nem korlátozódik le bizonyos utakra. A Most Wanted versenyeiben csupán a startot és a célt jelölik ki, az oda vezető utat a játékos saját maga választhatja meg: ha a széles körutakat részesíti előnyben, száguldhat azokon is, de a kihalt mellékutcákon is levághatja az utat bármikor, és ha kedve tartja, egyszerűen nekilökheti a riválisokat, vagy a gyorshajtókat üldöző rendőröket egy szalagkorlátnak, vagy egy házfalnak.

 

 

A legújabb Need for Speeden a Burnout című, látványos ütközéseket felvonultató autóversenyes játékot fejlesztő Criterion Games cég fejlesztői dolgoznak, így a látványos ütközésekben a Most Wantedben sem lesz hiány, de a látványos ugratásokért és farolásokért is  extra pontokat lehet majd gyűjteni az élethűségre csak minimálisan törekvő játékban. Az új Need for Speed Most Wanted az európai boltokban novemberben fog megjelenni, a játék a PC mellett Xbox 360, Playstation 3 és Playstation Vita konzolokra jelenik meg, illetve iOS-es és androidos kiadás is készül majd belőle.