Konzol sem kell az új okostévéhez

Vágólapra másolva!
Játékkonzol is játszhatnak a Samsung okostétvét vásárlók a jövőben. Az E3 videojáték szakkiállításon bemutatott szolgáltatással a felhasználók a Samsung szerverfarmján futó játékokba kapcsolódhatnak be - adta hírül a BBC online kiadása.
Vágólapra másolva!

Az esetenként zajos, melegedő, időnként meghibásodó játékkonzolok viszont száműzetnek a nappaliból, a játékos PC-knek pedig esélye sincs bejutnia oda. Csak a kép megjelenítése és a játék irányítása marad a nappaliban, a játék futtatása a felhőbe költözik a Gaikai technológiájának köszönhetően.

A szolgáltatást először az amerikai felhasználók próbálhatják majd ki. A Gaikai egyaránt képes Xbox 360 és Playstation 3 játékok futtatására anélkül, hogy bármelyik konzolt meg kellene vásárolni. A szolgáltatás beindítása mégsem teszi egyszerűvé a spórolást, a Gaikai először csak a drága csúcskategóriás Smart Hub tévéken lesz elérhető.

Forrás: Gaikai
A megjelenítés minőségén és az irányíthatóságon áll vagy bukik a Gaikai sikere

A játékok megjelenítésére is képes okostévék új helyzetet teremtenek a nappaliban. A lakás központi szórakoztatórendszerének címéért eddig is több gyártó és több berendezés versenyzett, az internetre kötött, erős hardverrel rendelkező játékkonzolok viszont jó pozícióval rendelkeztek. A felhő alapú játékszolgáltatások elterjedésével azonban egyre kevesebb ok lesz a konzolok megvásárlására. Ahhoz azonban, hogy a felhőben futó játékok igazán élvezetesek legyenek villámgyors internet és nagyon gyorsan reagáló kontrollerek kellenek. Erre pedig még a Gaikai saját üzemeltetésű játékos szolgáltatása esetén is panaszkodnak a felhasználók.

A bejelentés szerint a Samsung licencdíjat fizet a Gaikai által kifejlesztett technológiáért, a játékstúdiókkal pedig külön megállapodásokat köt. Az okostévé tulajdonosok a Samsungon keresztül vásárolhatnak vagy bérelhetnek majd játékokat.