Hihetetlenül élethű grafikával éled újjá a Sim City, a legóból GTA-klón készül, nemsokára South Park városát is bejárhatjuk Cartmannel és barátaival, de látványos autóversenyes és lövöldözős játékokból sem lesz hiány. A közeljövő legérdekesebb videojátékait mutatták be Los Angelesben.

A világ legrangosabb videojátékos rendezvényének számító E3 Expón az idén, vagy a jövő év elején érkező legjobb játékprogramokat mutatták be a világ legnagyobb játékfejlesztő cégei.

Tarlós és Demszky is lehet az új Sim Cityben

Minden korábbi stratégiai játéknál élethűbb látványt ígérnek a jövő év elején érkező új Sim City játék készítői. A jelenlegi hírek szerint csak PC-re megjelenő klasszikus játék folytatása elképesztően részletes, a tilt-shift technológiával készült felvételek hangulatát idéző, törpeváros jellegű 3D-grafikával bír majd, amelyet végre teljes valójában is meg lehet szemlélni.  A fejlesztők legújabb videója ugyanis már a tényleges játékmenetbe is betekintést nyújt, míg a játékot korábban beharangozó promóciós felvételen csupán előre renderelt jelenetek voltak láthatók. Az új rész olyannyira részletesen van kidolgozva, hogy az újonnan felhúzott épületeken először megjelennek az "eladó" táblák, majd a lakók beköltözését is nyomon lehet követni. Ha nem megfelelően megoldott a közlekedés, az utakon ideiglenes dugók is kialakulhatnak például a városi sportcsarnokban véget érő meccs után.

 

 

Az új Sim Citybe multiplayer módot is beépítenek, a szomszédos városok lakóira pedig kihat majd polgármestereik tevékenysége. Tehát ha a közeli település szennyezi a levegőt vagy a vizeket, annak szomszédja is megissza majd a levét, de a városok egymással kereskedni is tudnak majd a játékban. Korábbi részeivel ellentétben az új részben minden egyes városlakó valódi karakter lesz, akinek van lakása, ahova hazamegy, munkahelye, ahová dolgozni jár, megbetegedhet, dugóba kerülhet, nem pedig csak a látvány eszköze, amelyet a szoftver statisztikai modulja használ adatok vizuális szemléltetéséhez. Azt azonban egyelőre még nem tudni, hogy egy ilyen részletes szimuláció futtatása milyen teljesítményű számítógépet igényel majd, de az már biztos, hogy ezt a programot is csak aktív internetkapcsolattal lehet majd használni a Diablo III-hoz hasonlóan. Még az új Sim City megjelenése előtt elérhető lesz a játék facebookos változata, a Sim City Social, amely a FarmVille és társainak nyomdokaiba szegődik majd ingyenesen játszható, de pénzért megvásárolható extrákat kínáló tartalmaival.

Megszelidítették a GTA-t a gyerekeknek

Gyakorlatilag egy az egyben a legendás gengszterszimulátor, a GTA világát vették kölcsön a Nintendo Wii U-ra és a 3DS zsebkonzolra megjelenő Lego City: Underground fejlesztői. Természetesen a gyerekeknek szánt program teljesen nélkülözi a gyilkosságot és a vért, a New Yorkot mímelő, de építőkockákból felépített világában csak egy mesevilágra jellemző bűntények elkövetőit kell fülön csípni egy műanyag rendőrfigura bőrébe bújva.

 

 

A legnagyobb veszély, ami itt a játékossal megtörténhet, az az, ha lefröcskölik egy vizipisztollyal, vagy meglövik konfettivel. Ennek ellenére a látványos grafikájának köszönhetően valószínűleg nem csupán gyerekek számára lesz élvezetes a nyomozós legójáték, amely a jelenlegi hírek szerint a Nintendo konzolján kívül egyéb platformra sajnos nem jelenik meg.

Bárki lehet a South Park szereplője

Szókimondó párbeszédei miatt csak nagyobb gyerekek és felnőttek számára készül az első South Park szerepjáték, amely a róla publikált első felvételek alapján az alapjául szolgáló rajzfilmmel szinte teljesen megegyező látványvilággal rendelkezik majd. A jövő márciusban megjelenő, Stick of Truth (az igazság pálcája) című játékban a vidéki kisvárost kell megmentenie a játékosnak egy South Parkba nemrég beköltöző új fiúként, aki Cartman, Kyle, Stan és Kenny ötödik legjobb barátjává válhat.

 

 

A készítők előzetes közlése szerint a játékban nem csupán arra lesz lehetőség, hogy valaki saját magára hasonlító rajzfilmfigurát állítson össze valaki, a program támogatni fogja a hang-, és mozgásérzékelős vezérlőket is. A hangvezérlés révén bármikor le lehet majd mondjuk dagadékozni Cartmant, ő pedig reagálni fog a játékos szavaira. Az új South Park játék PC-re, Xbox 360-ra PS3-ra fog megjelenni.

Új Star Wars szuperjáték érkezik

A Csillagok háborúja világában, egy föld alatti létesítményben játszódó, külső nézetes lövöldözős játék lesz a Star Wars 1313, amelynek készítésébe George Lucas játékfejlesztő cége mellett például animációs és hangspecialista cégét is bevonta, így mozifilmes szintű képi és hangeffektusok megjelenése várható a programban. Az új akciójáték szakít az elődeiben alkalmazott klisékkel, ugyanis nem egy Jedi-lovag, hanem egy fejvadász szerepébe lehet majd bújni benne.

 

 

Ennek megfelelően a küzdelem is hagyományos fegyverekkel, nem pedig az erő és lézerkard használatával zajlik majd, bár lézerpisztolyokkal például lehet majd lövöldözni benne. A 1313 leginkább a szerepjátékos elemeket felvonultató, nagyon sikeres Mass Effectre, illetve a filmszerű Uncharted játékra hasonlít, azt azonban még nem tudni, hogy milyen platformokra, és egyáltalán mikor jelenik majd meg.

Az eddig legélethűbb autós ütközések várhatók

Az autós játékok kedvelőinek sem lesz okuk panaszra, jónak ígérkezik az októberben megjelenő az új Need for Speed, amely látványos ugratásokat, karambolokat és üldözéseket kínál majd. Igen komoly fejlesztésen esett át demonstrációs videója szerint a szuper részletes grafikájukról ismert Crysis-játékok alapjait képező CryENGINE szoftvermotor új, harmadik verziója.

 

 

A fejlesztő által kiadott látványos bemutatón jól látszik, hogy az ezt használó játékokban nem csak a katonaként való mászkálás és lövöldözés, de a virtuális járművekkel való közlekedés is rendkívül élethű lesz. Az autó rugózása, a karosszéria elemeinek megfeszülése a való világban tapasztaltakat idézi, a törések pedig minden eddigi autós játéknál élethűbbek. Az új fizikai  szimulációs rendszer nem csak autók, de hajók, repülők, helikopterek, illetve lerombolható tereptárgyak mozgásának és sérüléseinek vizualizációjára is alkalmas.

Szakíthatunk a versenypályákkal az új Forzában

Az Xbox egyik legnépszerűbb autós játékából, a Forzából is új kiadás érkezik idén október végén. A Forza Horizon című folytatás az elődtől eltérően nem versenypályákon, hanem óriási, szabadon bejárható környezetben fog játszódni, méghozzá Colorado bedigitalizált útjain egy képzeletbeli autós fesztivál résztvevőjeként.

 

 

A program készítői egy az egyben nyúlták a Test Drive Unlimited ötletét, ugyanis a Horizonban sem csak a minél jobb eredmények elérése a cél, hanem az, hogy a játékos a legnépszerűbb sofőrré váljon. A játékban folyamatosan változik majd az időjárás, a nap is az aktuális időnek megfelelően mozog a virtuális égbolton, a készítők pedig az összesen hatvanöt féle, eltérő tulajdonságokkal rendelkező talajon való száguldás esetén is élethű szimulációt ígérnek.