Akarom-gombbal kísérletezik a Facebook

Like, Facebook
Vágólapra másolva!
Egy brit fejlesztő fedezte fel a közösségi oldal fejlesztői környezetének kódjában a lájkgombhoz hasonló funkciókat kínáló "akarom-gomb" nyomait.
Vágólapra másolva!

A TechRadar című brit technológiai hírportál egy Tom Waddington nevű brit programozó blogján bukkant rá az akarom (want) gomb nyomaira.

Waddington, aki maga is foglalkozik a Facebook megoldásain alapuló fejlesztésekkel, a közösségi oldal Javascript szoftverfejlesztői csomagjában bukkant rá az új, kísérleti gomb nyomaira, bár az egyelőre még nem működik, egy oldalra befűzve hibaüzenetet produkál.

A blogger szerint a lájkgombot kiegészíthető akarom-gombot termékek oldalaira fűzhetnék be honlapok, blogok, portálok vagy webshopok működtetői. Míg a lájkgomb segítségével a közösségi oldal a felhasználóit érdeklő témákat térképezheti fel, az akarom-gomb segítségével arról kaphatna képet, hogy a netezők milyen termékekre vágynak leginkább. A Facebook csupán azzal kommentálta az új gombbal kapcsolatos híreket, hogy folyamatosan kísérletezik új funkciókkal, de egyelőre nem tud ezzel kapcsolatban semmit sem bejelenteni.