Letölthető változatban olcsó lesz a Windows 8

Windows 8 teszt, érintőképernyő, tablet billentyűzettel, dokkolóban
Vágólapra másolva!
Hivatalos blogján a Microsoft bejelentette, hogy legális XP-ről Vistáról vagy Windows 7-ről nagyon olcsó lesz Windows 8-ra frissíteni, ha a felhasználó nem DVD-s, hanem letölthető verziót választ, és jövő január végéig hajlandó megvenni az új operációs rendszert.
Vágólapra másolva!

Az új Windows fejlesztői blogján publikált bejegyzés szerint a Windows 8 Pro, vagyis a Media Center nevű, távirányítós használatra szánt médialejátszó alkalmazáson kívül minden fontos funkciót tartalmazó verziójára meglévő, Windows XP, Vista vagy 7 operációs rendszerekről nettó 40 dollárért, vagyis mintegy tízezer forintért lehet majd frissíteni a Windows 8-ra 2013 január 31-éig.

Ez a kedvező ár 131 országban lesz elérhető: bár ezek listáját a cég még nem közölte, valószínűsíthető, hogy Magyarország is köztük van. Egyelőre azt sem tudni, hogy jövő január vége után mennyibe fog kerülni a Windows 8 Pro, és az olcsóbb, otthoni felhasználóknak szánt kiadás árait, valamint a frissítés nélküli licencek díját sem közölte még a cég.

Forrás: [origo]

A Microsoft bejegyzése szerint a Windows 8 Pro letölthető változatát a meglévő operációs rendszeren futtatható telepítővarázsló segíti, és egy segédprogrammal még a vásárlás előtt megállapítható lesz a PC-ről, hogy az egyáltalán alkalmas-e az új operációs rendszer használatára. Ez a program azt is megmutatja majd, ha egyes hardvereszközök illesztőprogramok vagy más összetevők hiánya miatt nem kompatibilis az új rendszerrel. A Microsoft korábban már közölte, hogy Windows Vista és 7 rendszerek esetében a frissítéskor a varázsló a privát fájlokat és a rendszerbeállításokat is átköltözteti az új rendszerbe, a régi XP esetében azonban csak a fájlok átmozgatása lehetséges, a beállításoké nem.

A digitálisan megvásárolt Windows 8-at a cég saját letöltésmenedzsere fogja letölteni a Microsoft adatparkjából, amely képes folytatni a megszakadt letöltéseket is: a letöltött képfájlt a felhasználó saját magának kell DVD-re vagy pendrive-ra írnia. Ha valaki ezzel nem kíván vesződni, hanem eleve DVD-n kívánja megvenni a Windows 8 Pro upgrade verzióját, jelentős felárat kell fizetnie, ez ugyanis nettó hetven dollárba, vagyis mintegy tizenhatezer forintnak megfelelő összegbe kerül január 31-éig. Az idén június és jövő január vége között még Windows 7-tel megvásárolt új számítógépekhez szintén olcsón, néhány ezer forintért lehet majd megvenni a Windows 8-at, közölte a Microsoft korábban.