Az olcsó modellek sztárjai lehetnek a Firefox-mobilok

Vágólapra másolva!
A ZTE és az Alcatel készülékei lesznek az első olyan okostelefonok, amelyek a böngészőjéről ismert Mozilla alapítvány Firefox OS nevű szoftverét használják. A fejlesztők szerint a szoftver meggyőzően teljesít majd olcsó készülékeken is. 
Vágólapra másolva!

A Mozilla okostelefonos szoftverét korábban Boot to Gecko néven emlegették a fejlesztők, utalva a Firefox böngésző alapjait képező szoftverkód elnevezésére. A héten azonban kiderült, hogy az alapítvány ejti a nevet, és egyszerűen Firefox OS-nek fogja hívni okostelefonos szoftverét.

Az első Firefox OS-t használó készülékeket elsőként az olcsó készülékeikről ismert kínai ZTE és a TCL nevű társaságok fogják gyártani, bár az utóbbi társaság a francia Alcatel egykor népszerű One Touch márkanevén fogja piacra dobni okostelefonjait. A Wired amerikai technológiai lap hírportálja úgy tudja, hogy a firefoxos készülékeket többek közt a német Deutsche Telekom, a norvég Telenor és az amerikai Spring mobilcégek tervezik felvenni kínálatukba jövő év eleje tájékán várható premierjüket követően.

A Mozilla közleményéből az is kiderül, hogy a platformot kifejezetten úgy optimalizálják, hogy alsó kategóriás okostelefonos hardveren is meggyőző sebességgel fusson, mivel száműznek belőle minden felesleges funkciót.

Forrás: Mozilla