Kicsi iPad lehet a Google táblagépének riválisa

Vágólapra másolva!
Még az idén piacra kerülhet a tíz colos iPad kisebb társa, ha igaznak bizonyulnak a Bloomberg című amerikai üzleti lap értesülései, amelyek szerint az új modellel a Google Nexus 7-nek akar vetélytársat teremteni az Apple.
Vágólapra másolva!

A Bloomberg információi szerint az eredeti, 9,7 colos képernyővel szerelt iPadnél kisebb modellt várhatóan 7-8 colos képernyővel fogják felszerelni. A lap arra számít, hogy az új modellt októberben fogja bejelenteni az Apple, és a Google nemrég bejelentett szuperkönnyű, de nagy teljesítményű táblagépe, a Nexus 7 riválisául szánja a cég.

A lap úgy tudja, hogy az eredeti iPadnél olcsóbb és kisebb modell nem rendelkezik majd Retina felbontású képernyővel, ellentétben a márciusban bemutatott, harmadik generációs modellel. Azt még a Bloomberg sem tudja, hogy a várható kis iPad mennyibe fog kerülni, de a Google 200 dolláros áron dobja piacra a hónap közepén saját táblagépét, míg az iPadből a legolcsóbb, második generációs változat is duplaennyibe kerül.

Forrás: [origo]

Már több alkalommal is felmerült, hogy a vállalat kis képernyős iPadet dob piacra, de ezek a pletykák eddig sosem váltak valóra. Maga Steve Jobs, az Apple tavaly elhunyt elnök-vezérigazgatója úgy vélte, hogy a mostani iPadnél kisebb méretű modellt egyszerűen nem lehetne kényelmesen használni. Ezzel szemben a rivális androidos modellek közül a hét colos típusok is népszerűek.