Olcsó iPhone-klónt tervez az Amazon is

Vágólapra másolva!
A Kindle Fire táblagép sikere után az internetes áruház saját okostelefon gyártásába fogna: az Amazon-mobil-t az iPhone és az androidos készülékek riválisául szánják, és valószínűleg nem lesz drága - értesült a Bloomberg amerikai üzleti napilap.
Vágólapra másolva!

A lap egy névtelenséget kérő forrásától úgy értesült, hogy az Amazon okostelefonjának gyártását a kínai Foxconn végzi majd. Ez a társaság gyártja többek közt az Amazonnak a Kindle nevű e-könyv-olvasó eszközt, de a rivális iPhone-t és az iPadet is az Apple-nek. A Bloomberg úgy tudja, hogy az Amazon cég jelenleg mobilipari szabványok felvásárlását végzi, hogy meg tudja védeni magát a rivális cégek szabadalmi pereitől. Az elmúlt években az Apple, a Google, a Samsung és a más gyártók gyakorlatilag körbeperelték egymást különböző szabványok használata címén - de céljuk főként az volt, hogy megakadályozzák versenytársukat termékének értékesítésében.

Az Amazon elsőként az e-tinta képernyővel felszerelt, nyomtatott könyvhöz hasonlóan olvasható Kindle-t dobta piacra saját termékeként. Később az e-könyv-olvasó utódját, egy Kindle Fire nevű táblagépet is piacra dobott, amely az Egyesült Államokban nagy sikert aratott.

Egy saját okostelefon az Amazon számára új értékesítési platformot jelentene, ahol az internetes áruházában elérhető, letölthető könyveket, magazinokat, zenéket és filmeket, tévéműsorokat értékesítheti - nyilatkozta a lapnak az IDC elemzőcég szakértője. A társaságnak ugyanis mindig az a stratégiája, hogy a riválisainál olcsóbb készüléket dob piacra, profitját pedig kiegészítők és tartalmak értékesítéséből szerzi. Az Amazon egyelőre nem kommentálta az okostelefon piacra dobásáról szóló híreket.