Szuper monitorokat hoz az átlátszó LCD

átlátszó hp monitor
Vágólapra másolva!
A Hewlett-Packard és a Samsung is átlátszó felületű monitorok kifejlesztésén dolgozik. Az új típusú képernyőkkel akár a szélvédőn is megjeleníthetők lesznek a GPS-navigációs rendszer utasításai.
Vágólapra másolva!

A HP még 2006-ban folyamodott az Egyesült Államokban szabadalmi védettségért átlátszó képernyők előállítására szolgáló technológiájával kapcsolatban - adta hírül a BBC brit közszolgálati médium hírportálja.

A gyártó megoldásával olyan monitort lehet gyártani, amelynek képernyőjén a használó átláthat, ugyanakkor egyben az információkat is leolvashatja arról. Egy ilyen megoldással például az autók szélvédőin is meg lehetne jeleníteni közlekedési információkat vagy a kirajzolni arra a navigációs rendszer által javasolt követendő útvonalat, vagy egy kirakatablakon reklámok jelenjenek meg.

Forrás: HP

Ablakba épített képernyő prototípusát egyébként már a rivális Samsung cég is bemutatta. A vállalat megoldásával gyakorlatilag táblagéppé alakítható egy ablak, azon akár facebookozni vagy filmeket nézni is lehet, de a folyadékkristályok megfelelő irányba zárásával a függönyt is helyettesíti.

A Hewlett-Packard szerint a húsz éven át fejlesztett kísérleti technológiája nem csak szöveg, vagy nagyon kontrasztos képek megjelenítésére alkalmas, hanem bármilyen vizuális információ optimálisan megjeleníthető rajta. A fejlesztők azt is megoldották, hogy a képernyő hátulját nézve más képet mutasson, azaz a monitor mögött állva egy tükör segítségével ne lehessen leolvasni a megjelenített szövegeket vagy ábrákat. Azt egyelőre még nem tudni, mikor lesz kereskedelmi forgalomban is kapható termékekben is elérhető az átlátszó képernyő, amelyet egyelőre csak koncepcióvideókon prezentáltak.