Elnézést kért a Microsoft a nagy mellekért

Vágólapra másolva!
Szexista változónevet írtak a Linux rendszermagjába a Microsoft programozói. A cég kénytelen volt elnézést kérnia szabad szoftveresektől.
Vágólapra másolva!

Rosszkor próbáltak viccesek lenni a Microsoft HyperV virtualizációs szoftverének fejlesztői. A Linux kernelébe küldött kódjavításban a programozók valamelyike a 0xB16B00B5 hexadecimális számra cserélte az egyik azonosítót. A szám szövegként kiolvasva a big boobs, azaz nagy csöcsök kifejezést rejti. Amikor a változtatást felfedező Linux-fejlesztők számonkérték a Microsoft szabadszoftveres csoportjának egyik tagján, az nem is értette mi a gond a karaktersorral.

Kezdetben az sem volt biztos, hogy a szexista azonosítót gyorsan el lehet tüntetni a Linux kernelből, mert a Microsoft Azure felhőszolgáltatása támadszkodik erre a kódra. Mostanra azonban cserélték a kódot, sőt a Microsoft egy bocsánatkérést is eljuttatott a Networkworld híroldalhoz.

A kernelbe nem csak a Microsoft kóderei írnak oda nem illő szavakat. A Vidar Holen norvég programozó által létrehozott statisztikai oldal szerint a rendszermagban meglepően gyakran fordulnak elő a fuck, shit és crap szavak is. A három csúnya szó közül egyedül a fuck népszerűsége csökken, a két enyhébb kifejezés népszerűsége töretlen.