Vágólapra másolva!
Felfüggesztette a Google a hét hüvelykes, 16 gigabájt memóriával felszerelt Nexus 7 táblagép árusítását. A cég nem tud lépést tartani a megrendelésekkel.
Vágólapra másolva!

Nem számított arra a Google, hogy a többség a 16 gigabájtos táblagépet akarja megvásárolni. A cég úgy számolt, hogy az olcsóbb, csupán 8 gigabájtnyi tárhellyel rendelkező készüléket fogják keresni a vásárlók - írja a Guardian brit napilap. A lap tippje szerint azért lehet népszerűbb a nagyobb típus, mert a Nexus 7 tárhelyét nem lehet utólag megvett memóriákártyával növelni.

Forrás: Google
Hatalmas siker lett a Google első saját gyártású táblagépe

A Google kénytelen volt felfüggeszteni a tizenhat gigabájtos típus kereskedelmét, hogy a utolérje magát. Az elmúlt napokban leadott rendeléseket még teljesítik, de a Google Play webboltból már eltűnt a nagyobbik táblagép. A bolt már csak arra kínál lehetőséget, hogy a nagyobbik Nexus táblagépre vágyók feliratkozhassanak egy értesítési listára.

Az iPad-gyilkosnak szánt táblagép szerényebb felszereltségű verziója 199 dollárba kerül, az elkapkodott tizenhat gigabájtos verzióért pedig közel 250 dollárt kell fizetni. Mindkét ár alacsonyabb, mint az Apple táblagépeké, amelyek 500 dollárról indulnak.