AC/DC-vel támadják az iráni atomprogramot

ACDC, egy iráni atomlétesítményt acdc-t üvöltető vírussal támadtak meg
Vágólapra másolva!
Új vírus fertőzte meg az iráni atomlétesítményeket, amely nem a berendezéseket rontja el, hanem a tudósokat idegesíti halálra hangos rockzenével. 
Vágólapra másolva!

A Stuxnet vírus által korábban megtámadott és megrongált natanzi urándúsítóban és a Fordo faluja mellett található második iráni atomlétesítményben is AC/DC üvölt a számítógépek hangszóróiból. A két létesítmény hackertámadásnak esett áldozatul, ám a vírus most nem az ipari berendezéseket próbálja meg tönkretenni.

Untig elégszer hallották már az iráni tudósok az AC/DC slágerét

A vírustámadásról Mikko Hypponen, az F-Secure finn kiberbiztonsági cég vezető kutatója adott először hírt a cég blogján. A kutatónak egy iráni kutató hívta fel a figyelmét a vírustámadásra. Hypponen a Thunderstruck vírus kódját nem kapta meg, csupán azt tudta ellenőrizni, hogy levelezőtársa valóban az Iráni Atomenergia-szervezet (AEOI) hálózatából érkeztek a levelek.

A támadó ismeretlen, de szereti a rockot

Az iráni kutató szerint a hangosan játszott szám az AC/DC ausztrál rockegyüttes 1990-es Thunderstruck nevű slágere. Hypponen forrása nem ért az informatikához, így nem tudott pontosan beszámolni a létesítmény elleni támadásról. Csupán azt csípte el a beszélgetésekből, hogy a támadók valószínűleg a hacker és IT-biztonsági szakértők közt rendkívül népszerű Metasploit nevű támadóeszközt használták.

A New Scientist folyóirat technológia blogja arról is megemlékezik, hogy az amerikai hadsereg korábban már használt hadi célokra metálzenét. Az amerikai különleges erők a tálibok ellenállásának megtörésére próbáltak Metallica és Thin Lizzy felvételeket bevetni. A metálos hadviselést nem helyeselte minden katonai vezető. Brian Christmas, az afganisztáni tengerészgyalogosok vezetője nem tartotta helyénvalónak a zene üvöltetését.