Steve Jobsot a legnagyobb amerikaiak közé választották

Vágólapra másolva!
Minden idők húsz legbefolyásosabb amerikai személyiségei közé választotta be a Time magazin Steve Jobsot. Az Apple tavaly elhunyt társalapítójának hatása a világra lap szerkesztői szerint Albert Einsteinéhez és Henry Fordéhoz hasonló mértékű. 
Vágólapra másolva!

A Time magazin huszas listáján kronológiai sorrendben gyűjtötte össze "azokat az úttörőket és vízionáriusokat és kulturális nagyköveteket, akik tevékenységükkel hozzájárultak az Egyesült Államok képének formálásához". A lap szerkesztői Steve Jobsra a "számítógépes kor főpapjaként" utalnak, aki cége legújabb fejlesztéseit mindig a védjegyévé vált, egyszerű fekete pulóverben és farmberben mutatta be

"Jobs egy vízionárius volt, akinek géniusza a dizájnban rejlett, fáradságos munkával elérte, hogy a számítógépeken használt interfészek kinézete elegáns és egszerű, használatuk pedig élvezetes legyen. A Time méltató szavai szerint Jobs mindig "elképesztően jó" termékeket akart megalkotni, ami sikerült is neki.

Az Apple tavaly elhunyt társalapítója egyébként összesen nyolc alkalommal szerepelt a Time címlapján, a legbefolyásosabb amerikaiakat összegyűjtő, neve pedig kronológikus listán pedig olyan neves személyiségek mellett szerepel szepel, mint Alexander Graham Bell, a telefon feltalálója, Thomas Edison, az izzólámpa atyja, az autóipart forradalmasító Henry Ford, az első működő repülőgépet feltaláló, illetve a relativitáselméletet kidolgozásáért a legnagyobb huszadik századi tudósnak tartott Albert Einstein. A legbefolyásosabb amerikaiak közé legutóbb Muhammad Ali bokszolót, illetve a afroamerikai polgárjogi harcost, Martin Luther King Jet választották be.