Október 26-án debütál a Microsoft táblagépe

surface, Microsoft táblagép
Vágólapra másolva!
A Microsoft Surface nevű, a cég saját márkanevét viselő táblagép a Windows 8 premierjének napján, október 26-án kerül a boltokba, de ekkor még csak az egyszerűbb, otthoni felhasználóknak szánt verzió lesz elérhető.
Vágólapra másolva!

A szoftvercég néhány héttel ezelőtt jelentette be, hogy az Apple-hoz hasonlóan saját márkanevét viselő táblagépet dob piacra. A Surface nevű eszköz ára még nem ismert, az azonban már biztos, hogy az a cég új operációs rendszere, a Windows 8 premierjével párhuzamosan fogja piacra dobni az. Október 26-án azonban csak a Surface olcsóbb, otthoni felhasználóknak szánt verziója kerül a boltokba. Ezt a táblagépek többségéhez hasonlóan ARM típusú processzorral szerelik fel, amely hosszú üzemidőt biztosít, ugyanakkor nem lehet rajta meglévő windowsos programokat futtatni.

Az olcsó Surface gépen csak a Metro nevű új, a Start menüt kiváltó környezetre készült applikációk futnak majd, de ez a tablet a Wordöt, Excelt, PowerPointot és OneNote szoftvert tartalmazó Office-t is tartalmazni fogja. Az üzleti felhasználóknak szánt, Surface Pro nevű, drágább táblagép csak három hónappal később lesz elérhető: mivel ennek belsejében gyakorlatilag szabvány laptophardver található, hagyományos windowsos szoftverekkel is kompatibilis, de kicsit vastagabb és nehezebb is olcsóbb társánál.

Forrás: AFP

Bár néhány nappal ezelőtt felmerültek pletykák arról, hogy a Windows 8-as táblagépek drágábbak lesznek a rivális iPadnél, a termék hivatalos árát még nem jelentette be a társaság.