Összeomlott a bankkártyás fizetés az olimpián

Vágólapra másolva!
A készpénzzel nem rendelkező rajongók egy része bankautomaták keresésével töltötte az estét szurkolás helyett, mert a Visa bankkártyás fizetési rendszere összeomlott a Wembley stadionnál.
Vágólapra másolva!

"Nevetségesek voltak a sorok" - nyilatkozta a Sky News hírcsatornának Max Gore, egy brit rajongó, aki a nemzeti válogatott meccsét próbálta megnézni. Gore szerint a hiba az este mindkét meccse alatt fennállt, nem sikerült javítani a kártyatársaság embereinek.

Az olimpia szervezőinek helyzetét nehezíti, hogy a sportverseny területén csak az esemény hivatalos szponzorának számító Visa kártyatársaság által kibocsátott plasztikkártyákkal lehet fizetni. A MasterCard vagy az American Express ügyfelei eleve hátránnyal indulnak, ők a kezdetektől fogva csak készpénzt használhatnak.

A Visa-partnerség miatt a stadionokból el is távolították a bankautomaták többségét, így a meglevő ATM-eknél még hosszabb sorok kígyóztak. Az elszállított automaták a Link nevű rendszert használták, amely a Visa által kibocsátott bankkártyák mellett a konkurens társaságok fizetőeszközeit is elfogadta. Az olimpia megkezdése előtt még huszonhét ATM volt a stadion területén, a szponzor miatt azonban csupán nyolc maradt.

A Visa kártyatársaság nyilatkozata szerint a Wembley rendszerei mondták fel a szolgálatot, ezért lehetett csak készpénzzel fizetni az ételes- és italoskioszkoknál.