Nyugdíjaskedvezményt ad a Telekom a sárga csekkekre

Vágólapra másolva!
A Magyar Telekom nem számít fel tranzakciós díjat a postán teljesített sárgacsekkes befizetések után vezetékes szolgáltatásait igénybe vevő, nyugdíjas előfizetőinek.
Vágólapra másolva!

Ezt a társaság Bodonovich Jenő média- és hírközlési biztossal közösen jelentette be a Nemzeti Média-, és Hírközlési Hatóság (NMHH) sajtótájékoztatóján.

A szeptember 1-jétől nyújtandó kedvezményt kizárólag azon ügyfelek igényelhetik majd meg, akik személyesen vagy meghatalmazottak útján a Magyar Telekom üzleteiben - nyugdíjasigazolványuk bemutatásával - igazolják, hogy nyugdíjasok, betöltötték 62. életévüket, továbbá a T-Home vezetékes telefonszolgáltatásűt önállóan, a díj bevezetésekor már meglévő előfizetői szerződés alapján veszik igénybe.

A biztoshoz számos jelzés érkezett a szolgáltató által a sárgacsekkes számlabefizetések után felszámolt plusz díj miatt, ezért kezdeményezett egyeztetést a Magyar Telekommal. Céljuk az volt, hogy a leghátrányosabb helyzetben lévők helyzetét könnyítsék - közölte Bodonovich Jenő. A mobilszolgáltatások esetében nem lehet majd igénybe venni a nyugdíjaskedvezményt, azok esetében a tranzakciós díjat a Magyar Telekom banki átutalás, az elektronikus befizetés és a csoportos beszedési megbízás esetén engedi el.