Emlékkönyvé válik a Facebook

Vágólapra másolva!
Hamarosan az egész világon elérhető lesz a Facebook új funkciója, amely lehetővé teszi az ismerősök érdekesnek tűnő bejegyzéseinek elraktározását. A digitális emlékek között mobilon és asztali gépen is lehet majd tallózni..
Vágólapra másolva!

A legtöbb felhasználó számára még nem elérhető, de már megjelent a Facebook "save for later" (elrakás későbbre) funkciója - olvasható a brit Telegraph internetes kiadásában. A közösségi oldalon meglejelenő üzeneteket, képeket úgy lehet majd elrakni, ahogy a böngészők lehetővé teszik, hogy a kedvencek közé helyezzék a felhasználók a naponta meglátogatott weblapokat. Az egyetlen különbség, hogy az öröklétnek eltett Facebook üzenetek a közösségi oldalon belül tárolódnak, és a Facebook szinkronizálja is azokat a felhasználó különböző eszközei között. Az új funkció egyelőre csak a Facebook mobilos weboldalán és iOS operációs rendszerre kiadott Facebook appban érhető el, kizárólag Amerikában. Hamarosan azonban kiterjesztik az összes országra és minden platformra.

Forrás: Facebook
A Timeline segít a keresésben, de önmagában nem elég

Az amerikai iMore nevű technológiai blog szerint a felhasználóka Facebookon keresztül fognak értesítést kapni az új funkció megjelenéséről. A mentés funkciót hosszan az elmenteni vágyott frissítésre bökve lehet előhívni, a pár másodperc után megjelenő Save gomb lenyomásával a rendszer eltárolja a kedvenc megjegyzések közé a szöveget. A Facebook frissítés írója nem kap értesítést arról, hogy valaki kedvenccé tette az írását.

A mentés központi helyen fog megjelenni a Facebookon. A bal oldalsávban, a hírfolyam linkje alatti linkről lehet majd elérni. A Facebookon korábban hajlamosak voltak elsüllyedni a korábban beírt szövegek. A Timeline profiloldal könnyebbé tette ugyan a keresgélést, de még azzal sem könnyű megtalálni egy hónapokkal korábbi érdekes írást vagy jó vitát. A mentés funkcióval a felhasználók aktívan tehetnek azért, hogy a közösségi oldalon történő érdekes dolgokat bármikor elérjék, digitális emlékké változtathassák.