Ingyen lehet jediset játszani

Vágólapra másolva!
Ingyen játszhatóvá teszi az Electronic Arts játékstúdió a Star Wars világában játszódó The Old Republic többszereplős szerepjátékot. Az ingyenesség azonban nem terjed ki mindenre, így lehet, hogy tovább folytatódik a jedik elvándorlása.
Vágólapra másolva!

Elmenekültek a játékosok az Electronic Arts nagy várakozással elindított Star Wars: The Old Republic című online játékából. Az alig több mint fél éve indított virtuális világ kezdetben 1,7 millió játékost érdekelt, mára azoban már csak kevesebb mint egymillióan maradtak.

A World of Warcraft kihívójának is szánt játék sikertelensége a játékcég második negyedéves pénzügyi eredményein is látszik. A 201 milliós nyereséget elérő cég bevétele öt százalékkal csökkent a tavalyi eredményeihez képest. A cég szóvivője kiábrándítónak nevezte a The Old Republic teljesítményét, és jelezte, hogy változtatni fognak a játék árazásán.

Forrás: Electronic Arts
Hiába a jedik, hiába a robotok, nem vonzó a The Old Republic

A jedik által benépesített játék egyelőre még nem vesztséges, ehhez ötszázezer előfizető alá kellene csökkennie a játékosok számának. A jelenlegi közel egymillió felhasználós helyzet azonban messze elmarad az Electronic Arts várakozásaitól.

A cég arra készül, hogy a The Old Republic első ötven szintjét ingyen játszhatóvá teszi. A szoftver feltelepítéséhez szükséges kezdőkészlet árát csökkenteni fogja a cég, a havi előfizetési díjat pedig 15 dollárra mérsékli az Electronic Arts. Az ingyenes játék nem nyújt majd teljes élményt, több korlátozással kell szembesülniük az előfizetési díjat nem fizetőknek.