A Metro-áruház csapott le a Windows 8 újításának nevére

Vágólapra másolva!
Kénytelen átnevezni a Microsoft a Windows 8 operációs rendszer felületét. A változtatást valószínűleg a Metro áruházakat üzemeltető német cég kérte.
Vágólapra másolva!

"Windows 8 stílusú interfésznek" lesz kénytelen nevezni a Microsoft a készülő operációs rendszerének felületét. Az eddig Metrónak hívott nagy, csempeszerű ikonokkal operáló felület nevét valószínűleg a német Metro kereskedőház kifogásolta.

A névcserét a The Verge technológiai hírportál tudta meg elsőként. A lap egy kiszivárogtatott belsős microsoftos körlevelet is közölt, amelynek szerzője egy "fontos európai partnerrel folytatott eszmecserére" hivatkozva kéri a cég dolgozóit, hogy a Metro márkanevet ne használják a jövőben. A körlevél a Microsoft jogi osztályáról származik. Az új márkanév kitalálásáig a leíró jellegű "Windows 8 stílusú felhasználói felület" kifejezést javasolja a dokumantum.

Forrás: [origo]
A csempés felület marad, de a nevet le kell cserélni

A Metro nevet a Microsoft a Windows Phone 7 okostelefonos operációs rendszerrel vezette be. A dizájnnyelv egyaránt tartalmazza a Segoe betűcsalád használatát, az oldalra görgetve újabb funkciókat kínáló alkalmazásokat és a nagy, csempeszerű aktív ikonokat. Később a Microsoft ezeket az elveket felhasználva tervezte újra a médiacenterének és a Zune kliensnek a felületét is. A Metro dizájn a Windows 8 egyik meghatározó jellegű újítása lesz, amikor az operációs rendszer megjelenik október végén. Addigra azonban a cég kénytelen lesz átnevezni a Metrót.