Bemutatták a Windows 8-as Thinkpad tabletet

lenovo thinkpad tablet 2
Vágólapra másolva!
A Windows 8 októberi premierje tájékán jelenik meg a Lenovo Atom processzoros üzleti táblagépe, amelyet dokkolóval laptoppá lehet alakítani.
Vágólapra másolva!

A Lenovo ThinkPad Tablet 2 a gyártó közlése szerint valamikor a Windows 8 október 26-i premiere tájékán kerül a boltokba. Az egyelőre még ismeretlen árú táblagépet kifejezetten üzleti felhasználóknak szánja a cég, így a Windows 8 minden hálózati menedzselési funkciót tartalmazó, régi alkalmazások futtatására is alkalmas Pro változatát fogja futtatni a gép.

A ThinkPad Tablet 2 belsejében azonban nem a noteszgépekből ismert, nagyteljesítményű Intel Core i5, hanem egy táblagépekben való használatra optimalizált Intel Atom lapka működik: ezt a modellt az alaptípusnál erősebb integrált grafikus gyorsítóval szerelték fel. Az Ars Technica amerikai technológiai hírportál szerint az Atom lapka energiatakarékossági szempontból versenyképes a más tabletekben megtalálható, kisfogyasztású ARM chipekkel: a táblagép tíz órás üzemidőt kínál. Az Atom előnye, hogy riválisával ellentétben hagyományos, korábbi Windowsokra írt programokat is képes futtatni.

Forrás: Lenovo
Forrás: Lenovo

A Tablet 2-t 10,1 colos, HD-felbontású (1366x768 pixeles) érintőképernyővel, 64 gigabájtos SSD háttértárral, 2 gigabájt memóriával szerelik fel, de mobilinternetes modemmel is rendelhető lesz. A mindössze 9,8 milliméter vastag készülék HDMI-kimenettel is felszerelik, tömege pedig kevesebb lesz hatszáz grammnál. Ez azt jelenti, hogy bár a korábban piacra dobott vagy bemutatott üzleti tabletek mindegyike nehezebb volt a jelenleg kapható iPadnél, a Lenovo táblagépe könnyebb lesz annál.