Vágólapra másolva!
A szerveren tárolt DVD-filmek miatt vitték el a NAV pénzügyi nyomozói a mozifilmeket és sorozatokat kínáló CinemaStore fájlcserélő oldalt.
Vágólapra másolva!

A szerveren tárolt filmek miatt csapott le a NAV az egyik magyar fájlcserélő oldalra - tudta meg az [origo] az adóhatóság sajtóirodájától. A NAV pénzügyi nyomozói kedden foglalták le azt az egy darab szervergépet, amelyen a mozifilmeket és sorozatokat kínáló CinemaStore fájlcserélő oldal futott.

A NAV sajtóirodája közölte, hogy szerzői jog megsértésének alapos gyanújával folyik nyomozás. Az ügy egy védjegyjogosult feljelentése alapján indult, aki azt tapasztalta, hogy az általa forgalmazott filmek kereskedelmi forgalma jelentősen visszaesett a jogsértő ingyenes letöltések hatására. A szerverterembe kiszálló nyomozók megállapították, hogy a CinemaStore szerverén több szerzői jogi védelem alatt álló DVD-film található meg.

A CinemaStore fájlmegosztó oldal az adóhatóság által közöltekkel ellentétes információkat közölt a blogján. Az oldal adminisztrátora szerint a szerveren nem voltak filmek, hanem csupán egy fórum futott, amelyen fájlmegosztó oldalakra mutató linkeket osztottak meg egymással a felhasználók. A CinemaStore korábban torrentoldalként működött, ám még akkor sem tárolt filmeket a szerver merevlemezén. Cikkünk megjelenése után kaptunk egy levelet egy magát a CinemaStore szerver tulajdonosának valló felhasználótól, aki állítása szerint mentésekkel tudja bizonyítani, hogy a lefoglalt szerveren nem voltak elérhetők jogsértő tartalmak.